Pradžia Veikla Dalyvavimas konkursuose Meistriškumo kursai Akmenėje

VII – asis Šiaulių fortepijoninių duetų festivalis prasidėjo

Kovo 12d. startavo pianisto ir pedagogo R. Vingro „reanimuojamas“ ir organizuojamas „VII-asis Šiaulių fortepijoninių duetų festivalis 2018“. Festivalio mastai labai platūs, visas Šiaulių kraštas. Smagu, kad vienas iš pirmųjų renginių įvyko būtent Akmenėje.

Renginio 1-oji dalis buvo skirta fortepijoninių duetų meistriškumo kursams – praktikumui, kur su Ventos muzikos mokyklos duetais (Imantė Vežuka ir Joana Danusevičiūtė, Emilija Lopaitytė ir Dominyka Gurinaitė), dirbo mokytojai – ekspertai, fortepijono virtuozai iš Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos R. Lukošius ir R. Jurkonis. Simboliška, kad būtent R. Lukošius yra šio festivalio sumanytojas ir pirmasis organizatorius. Meistriškumo kursus stebėjo visi Akmenės rajono fortepijono mokytojai. Kursai buvo labai informatyvūs ir naudingi mokytojams ir mokiniams.

Festivalio antrojoje dalyje koncertavo abu ankščiau minėti pianistai, legendinio fortepijoninio dueto dalyviai. Programoje skambėjo atlikėjų sukurtos „muzikinės išdaigos“, kuriose panaudotos pasaulinių muzikos šedevrų temos. Atlikėjus audringais plojimais nuoširdžiai palaikė per 100 klausytojų.

Renginio akimirkos.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.