Pradžia Veikla Mokyklos renginiai Kalėdinių koncertų maratonas

„Iš pūgų, iš speigų kelkis muzika vaikų!“

Kalėdų metas pripildytas gerumo, tikros meilės, spinduliuojančios šviesos, vilties ir tikėjimo žmogaus gerumu ir geresniu pasauliu.

Kiekvienais metais gruodžio mėnesį visi mokyklos mokytojai su savo mokiniais ruošia kalėdinius koncertus, kurių tikslas – atnešti muzikos stebuklą ir šventų Kalėdų džiaugsmą į klausytojų širdis. Koncertuose kuriama kalėdinė nuotaika, su malonumu laukiami mokinių tėveliai, giminaičiai ir draugai. Tai kartu ir mokinių įvertinimas už pirmąjį mokslo metų pusmetį. Dažnam pirmosios klasės mokiniui kalėdinis koncertas – tai pirmasis išėjimas į sceną, todėl vaikus ypač palaiko klausytojų auditorija. Vyresniųjų klasių mokiniams šis koncertas – tai pažangos nuo praeitų mokslo metų rodiklis. Mokytojai, tėvai ir mokiniai visada būna nusiteikę šventiškai, vyrauja bendra palaikymo atmosfera.

Šių metų surengto kalėdinių koncertų ciklą „Iš pūgų, iš speigų kelkis muzika vaikų!“ pradėjo mokytojos Auksės Nainytės parengti ugdytiniai adventine  popiete ,,Oi, atvažiuoja leliu Kalėda“, kurią vedė pati mokytoja. Šioje popietėje dalyvavo mūsų mokyklos  bendradarbiavimo  partnerė - Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokykla, kurią atstovavo mokytojos J. Dobravolskienė ir E. Tallat-Kelpšienė su savo ugdytinėmis.

Mokytojų Dalios Jankuvienės, Gintauto Jankaus, Vismanto Griciaus, Savėlijaus Batavičiaus koncertą ,,Švenčių belaukiant“ vedė Justė Bogužaitė. Nuotaikingą koncertą ,,Stebuklingos Kalėdos“, parengtą mokytojų Editos Čepulienės, Donvinos Savickienės, Raimondo Dievino, vedė ,,knysliukės“ Vesta Adomaitytė ir Virginija Baranauskaitė. Ankstyvojo muzikinio ugdymo vaikus koncertui ,,Linksmosios lėlytės“ paruošė mokytoja Dalia Jankuvienė, o jį žaismingai pravedė Kamilė Šliožaitė ir Justė Bogužaitė. Koncerte ,,Kalėdiniai pažadai“ dalyvavo mokytojos Genovaitės Bučiuvienės mokiniai, kuriam kalėdinę nuotaiką kūrė Neila Šliauterytė ir Eidmantė Lileikytė. Mokytojo Imanto Vežuko parengtų mokinių koncertas ,,Kalėdos aplink pasaulį“ kvietė  keliauti po platųjį pasaulį su muzika. Šios kelionės palydovės - Emilija Lopaitytė ir Dominyka Gurinaitė.

Koncertų ciklą vainikavo vaikų ir suaugusiųjų ugdytinių bendri koncertai: Ventos socialinės globos namuose  ir Ventos kultūros namuose ,,...tegul lydi mus džiaugsmas pakilus...“

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.