Pradžia

„Įrodyta: muzika gydo !”

Gegužės – birželio mėnesiais Ventos muzikos  mokykloje buvo vykdomas Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos skirto finansavimo projektas ,,Įrodyta: muzika gydo!”.  Visas projekto dėmesys buvo skiriamas vaikų ir jaunimo sveikatos išsaugojimui ir stiprinimui, sveikos gyvensenos įgūdžių formavimui bei ugdymui visuomenėje.

Projekto tikslas: muzikinio sveikatinimo procesas (kūrybinis, relaksacinis, lavinamasis, stimuliuojantysis, emocinis.

 

Projekto uždaviniai: didinti mokinių fizinį aktyvumą, ugdyti sveiką gyvenseną ir tinkamą poilsį, didinti mokinių informuotumą sveikatos stiprinimo klausimais. Visame pasaulyje muzika plačiai naudojama kaip relaksacinė, profilaktinė ir gydomoji priemonė. Didelis gyvenimo tempas, stresas, dideli mokymosi krūviai bendrojo lavinimo mokykloje – galimybė formuotis įvairiems nervinio pobūdžio susirgimams. Tačiau meninės išraiškos, jogos pagalba galima harmonizuoti jauno žmogaus dvasinį pasaulį, vidinius išgyvenimus, pagrindinį dėmesį teikiant teigiamų emocijų eksponavimui, kūrybiniam procesui, meninei veiklai. Muzika  ir joga stimuliuoja visas žmogaus biologines funkcijas: skatina teigiamas emocijas, slopina nervine įtampą, ugdo jausmus, formuoja estetinį skonį. Savo sveikata rūpintis ypač svarbu skatinti jaunus žmones. Jau dvyliktus  metus sveikatinimo projektą vykdė didelę patirtį turinti mokytoja Auksė Nainytė. Muzikos terapijos ir jogos metodų pagrindu vykdomą sveikatinimo veiklą teigiamai vertina moksleiviai, jų tėvai, Ventos miesto bendruomenė.

Projekto įgyvendinimo partneriai: Ventos gimnazija.  Malonu pažymėti, kad į kvietimą dalyvauti muzikos terapijos ir jogos užsiėmimuose gausiai atsiliepė ne tik Ventos gimnazijos moksleiviai, bet ir Ventos miesto gyventojai. Atsipalaidavimo bei savireguliacijos užsiėmimų metu projekto dalyviai išmoko taisyklingo kvėpavimo ir atsipalaidavimo pratimų, šalinančių pyktį ir kitas neigiamas emocijas.

11 mūsų mokyklos moksleivių dalyvavo  sveikatinimo stovyklėlėje Virvytėje. Jos metu dalyviai įgijo žinių apie didesnį pasitikėjimą savimi, atviresnį bendravimą, toleranciją bei pakantumą vienas kitam.  Dalyviai, projekto aptarimo metu akcentavo, jog bendravimo, sveikos gyvensenos mokytis kur kas smagiau diskutuojant, dalyvaujant įvairiose veiklose,  negu klausantis nuobodžių pamokymų ir norėtų tokio pobūdžio projektuose dalyvauti dar ir dar.

Nuotraukos iš projekto.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.