Pradžia Veikla Mokyklos renginiai Koncertavo G.Savkovas

Koncertavo akordeonistas Genadijus Savkovas

Lapkričio 19 d. mūsų mokykloje koncertavo tarptautinių konkursų laureatas Genadijus Savkovas (akordeonas).

Genadijus Savkovas dalyvauja muzikiniame gyvenime kaip solistas ir skirtingų ansamblių narys (tarp jų: M. K. Čiurlionio styginis kvartetas, LNSO artistai (styg. kvintetas) kartu su pianistu P.Jaraminu ir saksofonininku D.Praspaliausku). Daugiau nei 30 metų groja duete kartu su E.Gabniu. Genadijus Savkovas yra grojęs su LNSO simfoniniu orkestru (vad. J.Domarkas), Šv. Kristoforo kameriniu orkestru (vad. D.Katkus), LRT lengvosios muzikos orkestru (vad. J.Cechanavičius ir T.Leiburas). Jam teko akomponuoti R.Maciūtei, J.Leitaitei, V.Noreikai, A.Markauskui, V.Prudnikovui, A.Stasiūnaitei, J.Girijotui, E.Kuodžiui, E.Sipavičiui ir kitiems solistams. Daug metų jis grojo T.Leiburo Retro muzikos ansamblyje (įrašyta kompaktinė plokštelė). Šiuo metu ruošia programą su vibrafonistu S.Augliu, kurioje skambės originali muzika, pritaikyta šiam sąstatui, taip pat džiazo standartai.
G. Savkovas vadovauja Instrumentiniam trio (P.Zaremba – bosas, M.Zaremba – klarnetas ir G. Savkovas – akordeonas), groja su smuikininku A.Krevniavičium (saloninė, klasikinė, pramoginė ir šokių muzika). Atlikėjas grodamas duete su E.Gabniu bei kvintete „Excelsior“ yra tapęs penkių tarptautinių akordeono muzikos konkursų laureatu.
G.Savkovas yra baigęs Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, stažavosi Kijevo muzikos akademijoje.
Išleista daug kompaktinių plokštelių (su E.Gabniu, kvintetu „Excelsior“, T.Leiburo Retro muzikos ansambliu), apie šimtas kūrinių įrašyta LRT fondui.

Akimirkos iš koncerto.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.