Pradžia Veikla Mokyklos renginiai Manu mozaika 2013
Parašė Birutė Butautienė   

Menų mozaika

„Menų mozaika – neišsemiami kūrybos klodai. Iš vaivorykštės spalvų atgyja šviesa, iš muzikos garsų gimsta melodija, o iš kūno judesių – nuostabi šokio mozaika. Vaikai tiki, kad pasaulis kupinas grožio, bet nesupranta, kad patys yra gyvenimo žiedai. Tik širdimi galima pajausti tą grožį.“

Tokia lyrine įžanga  - Ventos muzikos mokyklos direktorės Minifredos Voronovienės žodžiais - prasidėjo projekto „Vaikas menų sintezėje“ baigiamoji dalis – koncertas ,,Menų mozaika“. Sausakimšoje Ventos kultūros namų salėje susirinkusiems ventiškiams ir gausiam svečių būriui  tą penktadienio pavakarę koncertavo talentingi menui vaikai ne tik  iš Ventos, Akmenės, Papilės, Naujosios Akmenės, Viekšnių, Mažeikių, Sedos, Šiaulių, Kuršėnų, bet ir iš kaimyninės Latvijos – Jelgavos, Aucės, Dobelės. Mokytojų ir vedėjų – Viktorijos Grigaitės, buvusios ventiškės ir muzikos mokyklos auklėtinės, baigusios režisūros studijas Klaipėdos universitete, dalyvaujančios antrojoje „Menų mozaikoje“,  bei istoriko iš Joniškio Maliko Agamalijevo padedami, jie net tris valandas kūrė nuostabią akims ir sielai vaizdų ir garsų mozaiką. Dėliojosi mozaikos gabalėliai iš ventiškių Lauros Kodytės, Ievos Petrikaitės,  Viktorijos Kontrimaitės, mažeikiškės Justinos Budaitės solinių dainų, Mažeikių M.Račkausko gimnazijos  vokalinio instrumentinio ansamblio „BROS“, Šiaulių 2-osios ir  Ventos muzikos   mokyklų vokalinių ansamblių. Vos sutilpo prie scenos kaip žirniukai pabirę Ventos muzikos mokyklos chorai „Čiulkinėlis“ ir  „Genumai.“ Pritariant  tautinių muzikos instrumentų orkestrui, kaip ir įprasta mažiesiems, jie judėjo, krutėjo, repavo – tarsi žaidė muziką. Žiūrovai neliko abejingi jų atliekamai dzūkų liaudies dainai apie pelėdos vaikus. Taigi striksėdami, linguodami jie patys buvo tie nenuoramos pelėdžiukai.

 

Tarp dainų mozaikos gabalėlių derėjo skudučiais, fleitomis, smuikais, akordeonu, saksofonais, fortepijonu, mūsų  akiai neįprastais mušamaisiais,  latvių  moksleivių rankomis liečiamais instrumentais, atliekami kūriniai.

Maloniai akys ganėsi stebint Mažeikių sportinių šokių klubo „Spindulys“ šokėjų Andrėjos Mikelskytės – Jokūbo Jankausko bei Robertos Pocevičiūtės – Dominyko Maziliausko pasirodymą: jie šoko rumbą, džaivą, tango. Šoko ir Akmenės šiuolaikinių šokių kolektyvas „Akimirka“, įvairių  konkursų laureatai.

Ne veltui tas koncertas –  jaunųjų talentų pasirodymas. Nebuvo abejingų mažiausiai dalyvei – Ventos muzikos mokyklos septynmetei  akordeonistei (mokytoja Vaida Mikalauskienė) Austėjai Nociūtei, muzikuojančiai trejus metus ir jau tapusiai net 7-ių tarptautinių konkursų laureate. Keturiolikmetis Vilius Mažeika, Mažeikių akordeono mokyklos auklėtinis – net 21 –o tarptautinio ir keturių respublikų akordeonistų konkursų dalyvis ir laureatas.  Ypač jaunuosius  koncerto žiūrovus „prikaustė“ netikėtas Viekšnių V.Deniušio meno mokyklos breiko šokių kolektyvas „Šokantis drakonas“. Įdomiausia, kad nepakartojamai su mokiniais šoko ir jų vadovas Donatas Vaičiurgis. Štai ventiškis septintokas Dominykas Mazaliauskas, šiemet baigsiantis muzikos mokyklos smuiko klasę,  ne tik šoko, bet pakerėtas fotografijos meno – jau ne vieną parodą surengęs, o kultūros namų vestibiulyje ir salėje matėme nuostabių išieškotų gamtos vaizdų. Į visą koncerto mozaiką įsipynė ne tik jo fotografijos, bet ir piešiniai. Jo ir svečių iš Akmenės, Papilės Simono Daukanto, Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijų, Naujosios Akmenės muzikos, Kuršėnų meno mokyklos ir Šiaulių S.Sondeckio menų gimnazijos dailininkų darbus žiūrovai matė ne tik  vestibiulyje, bet  net dviejuose ekranuose virš scenos skaidres pateikė Ventos gimnazijos kompiuterių inžinierius Andrius Pocevičius, buvęs „ventukas“,  įvairių renginių vedėjas. Lengviau buvo ir šio  renginio vedėjams – Viktorijai ir Malikui, nes visa koncerto programa, komentarai  buvo matomi ekranuose.

Koncertas baigėsi... Iš dainų, šokių, instrumentinės muzikos, piešinių ir fotografijų susidėliojo nuostabi mozaika. Džiugu buvo žiūrovų tarpe regėti Ventos miesto seniūnę Genovaitę Mačiuvienę, Akmenės rajono savivaldybės atstovus: administratorių Apolinarą Nicių, švietimo skyriaus vedėją Vytautą Juozapavičių, UAB ,,Komunalininkas“ direktorių Evaldą Vasiliauską ir išgirsti malonius žodžius.

Vaikai – gyvenimo žiedai, ir tik nuo suaugusių priklauso, ar jie labiau prasiskleis. Tai geriausiai įrodė nuostabioji „Menų mozaika“.

Nuotraukos iš renginio.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.