Pradžia Veikla Dalyvavimas konkursuose B.Dvariono konkursas 2014

Gerda – nacionalinio Balio Dvariono regioninio etapo nugalėtoja

Vasario 27d. Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje vyko XVIII  nacionalinio Balio Dvariono pianistų ir stygininkų konkurso regioninis etapas. Šįkart didžiulis išbandymas teko dviems gabioms ir talentingoms Ventos muzikos mokyklos mokinėms, Gerdai Kliminskaitei ir Dominykai Gurinaitei. Galima pasidžiaugti ir pasveikinti trečiokę Gerdą, kuri tapo regioninio etapo nugalėtoja ir pateko į konkurso finalą, vyksiantį Vilniuje, Balio Dvariono dešimtmetėje mokykloje.

Konkurencingoje muzikinėje kovoje jaunajai pianistei G.Kliminskaitei pavyko įveikti savo sceninį jaudulį, susikoncentruoti ties kūriniais ir atlikti juos taip, kaip buvo ruoštasi. Stabilus, muzikalus pasirodymas, neišsenkantis užsispyrimas bei aukšta Gerdos sceninė kultūra, pasak mokytojo Imanto Vežuko, padėjo šiai moksleivei nugalėti ir keliauti tiesiai į konkurso finalinį etapą.

Nereikėtų pamiršti ir kitos jaunosios konkurso dalyvės, D.Gurinaitės, kuriai šiame konkurse pritrūko sėkmės. Mokytojas pasakoja, jog Dominyka nuolatos džiugina savo „gyvu“ interpretaciniu būdu, darbštumu ir didžiuliu noru dalyvauti konkursuose bei koncertuose. Linkime Dominykai neprarasti optimizmo ir noro toliau siekti geriausių rezultatų muzikiniame kelyje.

Konkursančių mokytojas I.Vežuks džiaugiasi, jog abi dalyvės pasirengė ne pagal savo amžių išmokta, kur kas sunkesne programa. Sėkmingiems konkurso pasirodymams įtakos turėjo mergaičių darbštumas, įdirbis vasarą ir pasiaukojantis pasiruošimas pusmečio eigoje. Už repeticijas Akmenės muziejuje norėtume padėkoti muziejaus direktorei L.Stupurienei ir personalui.

G.Kliminskaitės patirtis dalyvaujant įvairiuose festivaliuose, bei konkursuose taip pat prisidėjo prie sėkmingo pasirodymo regioniniame etape. Ruošiantis Dvariono konkursui, ši pianistė dalyvavo VII respublikiniame J.S.Bacho jaunųjų pianistų konkurse, kuris vyko nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje praeitų metų gruodžio 7 dieną.

Sėkmės link pastūmėjo ir mokytojo atsakingas ruošimasis bei žinios padedant moksleivėms. Po kiekvieno pasirodymo žiūrima ir analizuojama vaizdo medžiaga leido išnagrinėti klaidas ir netikslumus, nesėkmes, gerinti sceninį – psichologinį pasiruošimą. Džiugu, jog Ventos muzikos mokyklos istorijoje antra mokinė ruošiama mokytojo I.Vežuko patenka į finalinį konkurso etapą.

Mokytojas I.Vežuks nuoširdžiai dėkoja Gerdos šeimai, be kurios palaikymo ir paramos jaunajai talentei geri rezultatai būtų pasiekiami sunkiau. Na, o dabar liko tik paskutinis, nacionalinio Balio Dvariono konkurso etapas, kuriame visi linki finalininkei G.Kliminskaitei didžiulės sėkmės.

Jau XVIII kartą vyksiantis nacionalinis Balio Dvariono pianistų ir stygininkų konkursas pritraukia būrius jaunųjų talentų ir sulaukia vis didesnio tarptautinio dėmesio. Anot Šiaulių regiono vertinimo komisijos pirmininkės J.Bundzaitės, tai reikšmingiausias pagal turinį konkursas Lietuvoje, vykdomas tik kas du metus, todėl stiprus ir konkurencingas regioninis etapas Šiauliuose, labai džiugina konkurso rengėjus.

„Nacionalinis Balio Dvariono konkursas jauniesiems atlikėjams ypatingai sudėtingas dėl to, kad yra ilgas ir ištęstas laike, todėl konkursantams išlaikyti kūrinių kokybę labai sunku“,- pasakojo J.Bundzaitė.

Nuotraukos

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.