Pradžia Veikla Mokyklos renginiai Alexander Blume koncertas

 

13''30 koncertas mūsų mokykloje

BlumeSpalio 12 d. mūsų mokykloje koncertavo vienas geriausių tradicinio džiazo pianistų Vokietijoje

ALEXANDER BLUME (pianinas, vokalas) su savo sūnumi MAXIMILIAN BLUME - (mušamieji, perkusija, vokalas).

Koncerto akimirkos.

Pianistas virtuozas Alexander Blume, prisimindamas savo, kaip džiazo pianisto kelią, linkęs save lyginti su gerai žinomais Amerikos tradicinio džiazo pianistais Les McCann, Ramsey Lewis arba Gene Harris, kurie, kaip ir jis, savo pirmuosius žingsnius muzikos pasaulyje žengė pritardami giesmininkams sekmadieninių mišių metu, kas ir nulėmė tolimesnį profesionalaus pianisto, virtuoziškai atliekančio bliuzą ir boogie-woogie, kelio pasirinkimą. Šis spalvingas muzikinių stilių derinys atsispindi ir A. Blumes bei jo sūnaus Maximiliano paskutinėje kompaktinėje plokštelėje „In & Out“, pasirodžiusioje 2012 metų birželį.

Iš kitų atlikėjų Alexander Blume išsiskiria savo žanro muzikine įvairove ir briliantiniu atlikimo žavesiu. Ypač mielai jis groja Harlem-Strid fortepijoninę muziką bei Boogie-Woogie bei tradicinį džiazą. Alexander Blume demonstruoja savo išskirtinius gabumus bei stropumą, muzikavimo džiaugsmą bei menininko smalsumą ir yra laikomas vienu geriausių tradicinio džiazo pianistu Vokietijoje bei žymiausiu boogie-woogie ir bliuzo pianistu Rytų Vokietijoje. Jo sceninė patirtis siekia 43 metus, jis yra įrašęs daugiau nei 50 kompaktinių plokštelių, sugrojęs daugybę koncertų televizijoje bei įvairiose scenose tiek savo šalyje, tiek užsienyje.

Maximilian Blume, jauniausias Alexandr Blume sūnus, nuo 1996 metų groja pianinu. Nuo 2000 metų jis papildomai mokosi ir kompozicijos meno. Nuo 6 savo gyvenimo metų Maximilianas nebesiskiria su mušamaisiais instrumentais ir nuo to laiko jis drauge su savo tėvu aktyviai groja įvairiose grupėse džiazo muziką. Jo koncertinė veikla driekiasi ne tik per Vokietiją, bet ir per kitas Europos valstybes, taip pat Ameriką bei Artimuosius Rytus. Jis drauge su kitais muzikantais yra įgrojęs daugiau nei 10 kompaktinių plokštelių, taip pat suvaidinęs pagrindinius arba epizodinius vaidmenis ne viename televizijos filme. Maksimilianas laikomas kylančiu Tiuringijos džiazo scenos talentu. 2012 metais Tiuringijos konkurse “Jaunimas džiazuoja-2012” jis laimėjo savo amžiaus kategorijoje pirmąją vietą.

Daugiau informacijos apie atlikėjus:

www.alexanderblume.de
maxblume.de


 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.