Pradžia Veikla Dalyvavimas konkursuose Tarptautinių konkursų maratonas

TARPTAUTINIŲ KONKURSŲ MARATONAS

Spalio mėnesį akordeonistė Austėja Nociūtė ir jos mokytoja Vaida Mikalauskienė - Tarptautinių konkursų maratono dalyvės.

Tarptautinis akordeonistų konkursas „Pasaulio trofėjus“ („Trophee Mondial“) kasmet organizuojamas vis kitoje šalyje – šiemet jis pirmą kartą vyko Lietuvoje, Kaune. Dalyvavo akordeonistai iš 21 pasaulio valstybės. Komisiją sudarė akordeono specialistai iš Italijos, Brazilijos, Moldovos, Estijos, Rusijos, Bosnijos ir Hercogovinos, Latvijos ir Lietuvos. Šio konkurso atidarymo koncerte Lietuvą atstovauti teko garbė mūsų mažajai akordeonistei Austėjai duete su Jonu Vozbutu iš Mažeikių.

„Šis konkursas – šventė visiems akordeono muzikos gerbėjams, pedagogams, profesionalams. Tai puiki ir gana reta proga išbandyti save“ - tikino akordeono mokytoja, ekspertė Vaida Mikalauskienė. Savo amžiaus grupėje Austėja Nociūtė buvo ketvirta.

Nesulaukę rezultatų Kaune, Austėja turėjo išvykti į Italiją. Čia ji dalyvavo XXIV tarptautiniame akordeonistų konkurse „Citta di Lanciano“. Šioje akordeonų šventėje jaunųjų atlikėjų laukė pergalės: Solo kategorijoje Austėja pelnė pirmąją vietą, Duetų kategorijoje su partneriu Jonu – pirmoji vieta.

„Saldžioji porelė“ - Austėja ir Jonas buvo apdovanoti šio konkurso organizatoriaus, komisijos pirmininko, ukrainiečių kompozitoriaus ir akordeonininko Vladimiro Zubickio specialiuoju prizu bei išskirtiniu jo dėmesiu -  pasiūlymu koncertuoti konkurso uždarymo vadinamajame GALA koncerte ir Italijos televizijoje.

Moksleivių rudens atostogas Austėja su mokytoja „turiningai“ praleido Slovakijoje. Tarptautiniame akordeonistų konkurse Poprade iškovojo trečiąją vietą ir buvo apdovanota Jauniausios konkurso dalyvės specialiuoju prizu – meškiuku Popradu.

Akordeonų konkursų maratonas tęsiasi – lapkričio 20 dieną  vyks X Tarptautinis festivalis – konkursas „Linksmasis akordeonas“ Šiauliuose.

„Džiaugiuosi mažosios Austėjos ne mažomis pergalėmis ir didžiuojuosi, kad ne tik didmiesčiuose, bet ir mūsų mažame Lietuvos kampelyje yra talentingų, motyvuotų vaikų, suinteresuotų jų tėvelių“ - su pasitenkinimu dalijosi akordeonistės mokytoja Vaida Mikalauskienė.

Artimiausiu metu TV3 projektas „Lietuvos talentai“ transliuos „Saldžiosios porelės“ Austėjos ir Jonuko pasirodymus. Ventos muzikos mokykla, atlikėjai bei jų vadovė tikisi akmeniškių žiūrovų nuoširdaus palaikymo.

Fotografijos iš konkursų.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.