Pradžia Veikla Mokyklos renginiai Jaunimas skambioje garsų versmėje

Jaunimo iniciatyvos Ventoje

Gruodžio 10 d., apie pietus, į mūsų mokyklą ėmė rinktis jaunimas iš visų rajono muzikos mokyklų. Keistai ramūs, susikaupę veidai, kažkoks nerimas akyse... Šio susikaupimo priežastis – įpareigojantis žodžių sąskambis – Muzikinė olimpiada, pavadinta „Jaunimas skambioje garsų versmėje“. Olimpiada rengiama vykdant Jaunimo iniciatyvų ir laisvalaikio užimtumo projektą, kurį organizavo  Mokinių tarybos aktyvistės  Greta Jankutė ir Toma Leistrumaitė (jos ir renginio vedėjos – pelytės), kuruojantys mokytojai - Rima Šmigelskienė ir Savėlijus Batavičius, daug minčių ir idėjų pasiūlė mokyklos direktorė Minifreda Voronovienė, mokyt. D.Jankuvienė konsultavo, padėjo renginio vedimo scenarijaus klausimais.  Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja  buvusiam Ventos mokyklos mokiniui – žemaitukui Andriui Pocevičiui, padėjusiam organizuoti olimpiadą multimedijos ekrane.

Olimpiadoje dalyvavo komandos iš N.Akmenės muzikos mokyklos, Akmenės filialo ir Ventos muzikos mokyklos. N.Akmenės komandą paruošė mokytoja Aldona Savčikienė; Akmenės filialo komandą subūrė mokytoja R.Šmigelskienė, o Ventos muzikos mokyklos jaunimui vadovavo mokytojas S.Batavičius.

 

Komandos olimpiadoje atsakinėjo į muzikinius klausimus, atliko namuose paruoštus muzikinius koncertinius numerius, sprendė kryžiažodžius, žaidė Šaradas muzikine tematika, dainavo karaoke. Komandų pasirodymus akylai stebėjo vertinimo komisija: rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytautas Juozapavičius, Ventos muzikos mokyklos mokytoja metodininkė Genovaitė Bučiuvienė ir mokyklos direktorė Minifreda Voronovienė. Olimpinį nerimą sušildė dalyvių pasirodymai, skambus juokas, nuoširdus bendravimas. Komandos pamiršo, kad turi kovoti ir draugiškai, choru uždainavo karaoke. Vertinimo komisija tokio spaudimo neatlaikė, pasimetė ir prisipažino, kad negali įvertinti kuri komanda buvo stipresnė, šaunesnė – visos komandos įdomios, nepakartojamos, smagios ir išradingos, todėl nugalėtoju paskelbė – Draugystę. Išgirdęs jaunatviškus balsus iš kažkur išdygo Kalėdų Senelis. Pasidžiaugęs reginiu  visus dalyvius apdovanojo dovanomis.

Laikas prabėgo taip greitai ir tuščioje mokyklos salėje pasiliko tik fortepijonas, jaunimo garsų versmės aidas ir viltis, kad tas pats bėgantis laikas vėl mus suves į vieną būrį.

Foto reportažas iš renginio.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.