Parašė Ieva Meškauskaitė   

Gerda ir Dominyka - „Karamelė“ laureatės

Vasario 6 dieną, Kelmės meno mokykloje vyko III respublikinis instrumentinių ansamblių konkursas „Karamelė“, kuriame fortepijoninis duetas - Gerda Kliminskaitė ir Dominyka Gurinaitė buvo apdovanotos laureatų diplomais ir tapo geriausiu ansambliu savo amžiaus kategorijoje.

Pianisčių – Gerdos ir Dominykos mokytojas Imants Vežuks džiaugiasi, jog dar tik antrą kartą dalyvaujantis konkurse duetas puikiai įvaldė džiazo muzikos grojimo techniką, pademonstravo itin ryškias XX amžiaus muzikos tembrines spalvas. Anot mokytojo, džiugu matyti, jog praėjus vos daugiau nei pusmečiui nuo dueto sukūrimo, mergaitės puikiai jaučia viena kitą, kartu dalyvauja kūrybiniame procese ir siekia aukščiausių rezultatų įvairiuose organizuojamuose konkursuose. Atlikėjų mokytojas I. Vežuks skatina jaunąsias muzikantes ir toliau turtinti sceninę – koncertinę patirtį, puoselėti ansamblinį muzikavimą ir taip pat sėkmingai tęsti kelią muzikos bei meninės saviraiškos kelyje!

 

Renginio organizatoriai džiaugiasi, jog kasmet konkursas suburia vis daugiau dalyvių, o šiemet sulaukta net 33 ansamblių iš įvairiausių Lietuvos kraštų. Šiemet „Karamelėje“ dalyvavo įvairios sudėties ansambliai, kurie atliko skirtingų charakterių ir stilių muzikos kūrinius. Šis, III respublikinis instrumentinių ansamblių konkursas „Karamelė“ skirtas ne tik ansamblinio muzikavimo puoselėjimui, bet  ir Lietuvos valstybės atkūrimui paminėti. Konkurso dalyviai  savo programos vieną kūrinį privalėjo dedikuoti Lietuvos Valstybės atkūrimo šventei paminėti. Mokytojo I. Vežuko duetas šiai didingai datai paskyrė Sigimanto Žentelio kūrinį „Šventė prasideda“.

Ansamblių vertinimo komisiją sudarė geriausi savo srities specialistai, kuriai pirmininkavo Kęstutis Lipeika – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektorius.

Galima pasidžiaugti, jog Ventos muzikos mokyklos mokinės bei „Karamelės“ konkurso laureatės puikiai pasirodė, pademonstravo aukštą muzikavimo, sceninės kultūros bei muzikos interpretacijos įgūdžius, todėl po pasirodymo sulaukė asmeninių sveikinimų iš komisijos pirmininko ir jos narių.

Linkime jog sėkmė ir toliau lydėtų mokytoją ir jo mokines tolesniame muzikiniame kelyje!

Nuotraukos iš konkurso.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.