Pradžia Veikla Dalyvavimas konkursuose XII Jono Švedo konkursas

Ventiškių sėkmė konkurse

Vasario 14 dieną Šiauliuose, Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje įvyko XII Jono Švedo liaudies instrumentų atlikėjų konkurso II (zoninis) turas. Jame sėkmė lydėjo ventiškius. Kanklininkė Rugilė Ginotytė ir lumzdelininkas Minijus Lekšaitis iškovojo teisę dalyvauti J. Švedo konkurso III (respublikiniame) ture, kuris vyks kovo 7 – 8 dienomis Vilniuje.

Abu konkurso dalyviai su savo bendraamžiais varžėsi jauniausiųjų grupėje. Trečiokė Rugilė buvo viena iš dvylikos, tądien skambinusių kanklėmis Šiauliuose, o trečiokas Minijus buvo vienas iš šešių birbynininkų ir lumzdelininkų. Rugilė konkurse atliko J. Litovko „Pjesę“ ir P. Čaikovskio „Tiroliečių dainelę“, Minijus pagrojo E. Di Capua „O sole mio“ ir lietuvių liaudies šokį, aranžuotą V. Bagdono, „Gyvataras“.

 

Rugilę konkursui paruošė kanklių vyresnioji mokytoja Auksė Nainytė, o Minijų – birbynės mokytojas metodininkas Vidmantas Virbickas. Abiem konkursantams gražiai akompanavo koncertmeisteris, mokytojas metodininkas Raimondas Dievinas. Konkurso dalyvius vertino kompetentinga vertinimo komisija – žymūs liaudies instrumentų pedagogai, atlikėjai: kanklininkes – vilnietė Jolanta Babaliauskienė, šiaulietės Regina Vaišnorienė, Lora Andriuškienė, birbynininkus ir lumzdelininkus – vilnietis Kęstutis Lipeika, šiauliečiai Alvaidas Bernotas, Darius Daknys.

Besidžiaugiant Ventos muzikos mokyklos jaunųjų atlikėjų sėkme, juos lydėjusia Šiauliuose, norisi palinkėti, kad sėkmė Rugilės, Minijaus ir jų gerų mokytojų, koncertmeisterio neaplenktų ir Vilniuje, besivaržant su geriausiais laiudies instrumentų atlikėjais iš visos Lietuvos, kuriuos žiuri regionuose atrinko į respublikinį turą.

Nuotraukos iš konkurso.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.