Pradžia Veikla Mokyklos renginiai 35-mečio koncertas
Parašė Lilija Smalakienė   

Įvertinimai padėkomis, gėlėmis ir dovanomis

Penktadienį Ventos kultūros namuose nuskambėjo improvizuotas šiuolaikinis miuziklas. Miuziklo veiksmo aplinka – kompiuterio virtuali erdvė, o pagrindiniai personažai – muzikos garsai ir virusas, kuris  vis grasino išardyti garsų pasaulio darną. Narsiai ir išraiškingai po muzikos garsų pasaulį vedžiojo Nata Si - Dominyka Gurinaitė, o jai padėjo  muzikos mokyklos meno kolektyvai ir solistai, profesionaliai groję ir dainavę. Puikūs pasirodymai įveikė viruso piktus kėslus, tapo gražiu mokslo metų užbaigimu ir dovana mokyklos gimtadieniui.

Smagiausia muzikuoti „trijų ketvirtinių metro ritmu”,  taip sakė Ventos muzikos mokyklos direktorė M.Voronovienė, pabrėždama 34-osios absolventų laidos ypatumus. Po išraiškingos ir meniškos garsų pasaulio herojų bei jų pagalbininkų kovos su virusu ir absolventų jungtinio pasirodymo, absolventams įteikti muzikos mokyklos baigimo pažymėjimai. Net pusė jų su pagyrimu mokyklą baigė. Džiaugdamasi mokinių pasiekimais, noru tobulėti ir aktyvia koncertine veikla,  mokyklos direktorė M.Voronovienė grupei gimnazistų abiturientų įteikė muzikos mėgėjų pažymėjimus, kurie liudijo, kad mokiniai, baigę pasirinkto muzikos instrumento programą, mokėsi groti kitu instrumentu ir dalyvavo mokyklos meno kolektyvuose. Kad juos lydėtų sėkmė, klubas „Dalia“ padovanojo „sėkmės talismanus“. Dovanos ir gėlės  “užgriuvo” vaikus. Tėvai didžiavosi savo vaikais, jų pasiekimus įvertino draugai, dovanėlėmis ir gėlėmis apsikeitė mokiniai ir mokytojai. Tėveliai mokyklai padovanojo menišką skelbimų lentą. Absolventus ir pedagogus pasveikino parapijos klebonas A.Eidintas.

 

Tuo gėlėtu sveikinimų taku prieita ir prie mokyklos gyvavimo 35-erių metų sukakties paminėjimo. Skambančių namų ant Ventos upės kranto pradžią prisiminė rajono vicemeras A.Nicius. Sveikindamas darnų kolektvą, jis  įteikė rajono mero padėkos raštus direktorei Minifredai Voronovienei, mokytojams Vaidai Mikalauskienei, Genovaitei Bučiuvienei, Dianai Baranauskienei, Imantui Vežukui. Susipažinusi su muzikaliaisiais ventiškiais džiaugėsi rajono administracijos direktorė A.Laucienė. Padovanota žoliapjovė mokyklai tikrai pravers. Švietimo skyriaus vedėjas V,Juozapavičius dar kartą įvertino ventiškių profesionalumą, pajuokaudamas, kad jie pralenkė Eurovizijos pusfinalį. Švietimo skyriaus padėkos raštais apdovanotos Viktorija Adomauskaitė, Vykinta Zeleckytė, Austėja Nociūtė, Ignė Laurynaitė, Eidmantė Lileikytė. Nepaprasti vaikai. Pakviesta atsiimti apdovanojimo Austėja neišgirdo, užkulisiuose ji ...grojo. Ventos seniūnė G.Mačiuvienė sakė, kad laimė ventiškiams tokius muzikos namus turėti. Apdovanojo pedagogus seniūnijos padėkomis. Turiningą kaimynystę įvertino ir Ventos gimnazijos direktorius V.Kuodys, pedagogų ir mokinių pasiekimais komunalininkų vardu pasididžiavimą išsakė direktorius E.Vasiliauskas, kultūros namų vadovė D.Tenienė.

Už sveikinimų, gėlių, padėkų  su gražiais žodžiais kasdienybėje liko darbas, sunkumai, kantrybė ir meilė. Taip pat ir bendri tikslai, idėjos, sumanymai, kurių gįyvendinimui reikia bendradarbiavimo. Mokyklos direktorė M.Voronovienė padėkojo kolektyvui, pagerbė pedagogus ir techninius darbuotojus, kiekvienam įteikdama po suvenyrą, padėkojo mokyklos bičiuliams, talkinantiems kasdienybėje ir šventėse.  Mokykla lieka visam gyvenimui: buvę mokiniai atvyksta koncertuoti arba, kaip buvusi  mokinė režisierė A. Grigaitė, padeda surengti šventes.

Jei kas abejotų muzikos mokyklos  veiklos prasme, užtektų pamatyti tokį renginį, ir abejonės išsisklaidys.

(Akmenės rajono laikraštis ,,Vienybė“  2015 m. gegužės 27 d.)

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.