Pradžia Veikla Mokyklos renginiai Trečioji manų mozaika

Trečioji „Menų mozaika“

Ventos muzikos mokyklos vykdyti tęstiniai Jaunimo iniciatyvų ir laisvalaikio užimtumo plėtojimo projektai „Vaikas menų sintezėje“ sulaukė didelio atgarsio ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėje Latvijoje. Baigiamosiose projektų dalyse –  festivaliuose „Menų mozaika“ pasirodė jaunieji talentai  ne tik iš Ventos, Akmenės, Papilės, Naujosios Akmenės, Viekšnių, Mažeikių, Sedos, Šiaulių, Kuršėnų, bet ir iš kaimyninės Latvijos – Jelgavos, Aucės, Dobelės (per 200 dalyvių).

Iš dainų, šokių, instrumentinės muzikos, dailės kūrinių ir fotografijų buvo sudėliota nuostabi menų  mozaika. Pirmajame  festivalyje (2007) bene gausiausias  buvo dainininkų būrys –  Naujosios Akmenės muzikos mokyklos (A. Savčikienė), Aucės muzikos mokyklos (I. Erkškė), Jurmalos muzikos kolegijos – Agatė ir Anetė Petrauskos, Plungės rajono savivaldybės kultūros centro ,,Hello“ kolektyvas (vad. R. Urniežienė). Tų metų festivalyje gausi buvo styginių instrumentų „šeima“: griežė violončelių ansamblis iš Aucės (vad. S. Bankevica), styginių instrumentų orkestras iš Šiaulių II-osios muzikos mokyklos (vad. A. Balčiūnaitė), Kuršėnų meno mokyklos Kužių filialo gitaristų ansamblis (vad. G. Daugėla). Festivalio mozaiką spalvino muzikos instrumentų įvairovė: fleitų ansamblis iš Mažeikių muzikos mokyklos Sedos filialo (vad. I. Dvaržeckienė), Dobelės muzikos mokyklos akordeonistai (vad. G. Abolina), Naujosios Akmenės muzikos mokyklos kanklininkės (vad. L. Rimkuvienė), Aucės muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų kvintetas ,,Auce Brass“ (vad. A. E. Abolinš) ir, žinoma, gausus būrys Ventos muzikos mokyklos jaunųjų talentų. Šoko Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos pramoginių šokių kolektyvas (vad. D. Liuberskytė), Žemaičių Kalvarijos vidurinės mokyklos studijos ,,SA-JA“ šokėjai (vad. S. Jazdauskienė), Akmenės gimnazijos šiuolaikinių šokių kolektyvas ,,Akimirka“ (vad. N. Milaševičienė).

Fotografijos iš pirmosios „Menų mozaikos“

Antrojoje „Menų mozaikoje“ (2013) savo gausa stebino Ventos muzikos mokyklos chorai „Čiulkinėlis“ ir „Genumai“, kuriems pritarė ventiškių Tautinių muzikos instrumentų orkestras. Akordeonistė septynmetė Austėja Nociūtė – jauniausia festivalio dalyvė, dabar jau daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė. Ši ,,Menų mozaika“ prasiplėtė naujais talentais – mažeikiečiais: M. Račkausko gimnazijos vaikinų instrumentiniu ansambliu ,,BROSS“ (vad. L. Terasius) ir akordeono mokyklos ,,Domisolė“ virtuozu Vilius Mažeika (mokyt. V. Mikalauskienė), Šiaulių 2-osios muzikos mokyklos instrumentiniu ansambliu ,,Studija-2“ (vad. R. Gaubas) ir Merginų vokaliniu ansambliu ,,Cantanti“ (vad. A. Jablonskienė), Naujosios Akmenės smuikininkų ansambliu ,,Stebuklingas strykas“ (vad. D. Vanagienė), mušamųjų instrumentų ansambliais iš Jelgavos ir Aucės muzikos mokyklų (vad. V. Čakšs). Mažeikių sportinių šokių klubo „Spindulys“ šokėjai džiugino rumbos, džaivos, tango ritmais, visų dėmesį prikaustė Viekšnių V. Deniušio meno mokyklos breiko šokių kolektyvas „Šokantis drakonas“ (vad. D. Vaičiurgis). Ventiškis šokėjas Dominykas Mazaliauskas scenoje ne tik šoko, bet ir pristatė gamtos vaizdų meninės fotografijos ciklą. O dailės galeriją sukūrė autoriai iš Akmenės, Papilės Simono Daukanto, Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijų, Naujosios Akmenės muzikos, Kuršėnų meno mokyklų ir Šiaulių S. Sondeckio menų gimnazijos. Dailės kūrinių  demonstravimu scenos ekranuose pasirūpino Ventos gimnazijos informacinių technologijų specialistas Andrius Pocevičius, festivalio pravedimu – režisierė Viktorija Grigaitė.

Fotografijos iš antrosios „Menų mozaikos“

Kaip teigė šių renginių organizatorė Ventos muzikos mokyklos direktorė Minifreda Voronovienė, „Menų mozaika – neišsemiami kūrybos klodai. Iš vaivorykštės spalvų atgyja šviesa, iš muzikos garsų gimsta melodija, o iš kūno judesių – nuostabi šokio mozaika“. Jau 2015 m. lapkričio 27 dieną į Ventos kultūros namus jaunuosius talentus sukvies trečioji „Menų mozaika“, kuri suvienys jaunimą ir pedagogus, suteiks galimybę pasigėrėti jaunaisiais talentais ir išgirsti Ventos muzikos mokyklos Jaunimo iniciatyvų ir laisvalaikio užimtumo plėtojimo projekto „Vaikas menų sintezėje“ baigiamąjį akordą.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.