Pradžia Veikla Mokyklos renginiai Menų mozaika 2015

„Menų mozaika“ Ventoje vertė gėrėtis ir skatino viltis

Per 200 jaunųjų talentų trečiajame tarptautiniame jaunųjų talentų festivalyje demonstravo savo gebėjimus ir kūrybiškumą. Tradicinis renginys kaskart sužiba ne tik naujomis „žvaigždėmis“, bet ir kitais netikėtumais. Ypatingas ir šis Ventos muzikos mokyklos Jaunimo iniciatyvų ir laisvalaikio užimtumo plėtojimo projekto „Vaikas menų sintezėje“ baigiamasis akordas.

Lilija SMALAKIENĖ

Penktadienį (lapkričio 27 d.) Ventos kultūros namai buvo atiduoti jaunimui. Besirengiančius pasirodymui kai kuriuos svečius priglaudė net biblioteka. Šokių salėje savo kūrybą demonstravo dailininkai iš devynių mokyklų. Jaunieji dailininkai iš Papilės Simono Daukanto gimnazijos , Ventos socialinės globos namų, Viekšnių Vinco Deniušio, Kuršėnų meno mokyklų , Ventos, Akmenės, Naujosios Akmenės Ramučių, Šiaulių Sauliaus Sondeckio gimnazijų  ir  Naujosios Akmenės muzikos mokyklos  bei jų darbai paminėti ir koncerto metu. Ekranuose – darbų fotografijos, o mokytojos E.Čepulienės balsu - jaunųjų kūrėjų pristatymai bei jų mintys.


Tai tik dalelė talentų fiestos Ventoje. Kultūros rūmų scenoje skambiausi balsai, įvairių instrumentų virtuozai bei šokėjai sukūrė įspūdingą beveik poros valandų reginį, kuris skatino didžiuotis jaunimu, jų pedagogais bei augino viltis, kad auga kūrybinga ir talentinga šalies ateitis. Fortepijonu skambino  ventiškės E.Lopaitytė ir D.Gurinaitė (mokytojas I.Vežukas), G.Jankutė ir G.Jokubauskaitė (mokytojas E.Čepulienė), dainavo E. Lileikytė, B. Kulikauskaitė, L.Kodytė, v.Kontrimaitė, merginų ansamblis „Belekuoks“ (mokytoja G.Bučiuvienė), mokytojo V.Virbicko suburtas mišrus ansamblis. Mokytojos L.Rimkuvienės  kanklininkės ir mokytojos D.Vanagienės „Stebuklingo stryko“ smuikininkai  iš Naujosios Akmenės muzikos mokyklos  padovanojo  nuotaikingų melodijų. Smagu buvo klausytis ir fleitininkų iš Marupės menų , Mažeikių  V.Klovos
muzikos mokyklų  ar mažeikiškių saksafonininkų. Virtuoziškai grojo mokytojos V.Mikalauskienės  akordeonininkai iš Mažeikių. Akims ir emocijoms  balzamu buvo „Akimirkos“ šokėjų iš Akmenės gimnazijos, breiko grupės „Šokantis drakonas“ iš Viekšnių ,  stepo šokių studijų iš Latvijos bei įvairiuose sportinių šokių konkursuose apdovanotų G.Balutavičiūtės ir D.Mazaliausko pasirodymai.  
Ventiškių rengiama „Menų mozaika“ visada turi kuo nustebinti, sugalvoja naujovių. Nuotaikingai festivalio programą rikiavo ventiškių bičiulis iš Šiaulių M. Agamalijevas, prisistatęs tautiniu azerbaidžaniečio kostiumu, rėmėjų dovanas  atlikėjams dalino merginos, apsirengusios buvusios Ventos muzikos mokyklos mokinės T.Tupikaitės – Šemeklienės sukurtais įmantrios rūbų kolekcijos aprėdais. Žavaus netikėtumo įnešė ir  jau išaugę,  ir dar nepažinti festivalio dalyviai.
Simboliškai festivalis baigėsi choro „Genumai“ atliekam daina „Gera“. Gera visiems kartu, gera, kai nieko nebijai... Ir tai tiesa, nes ne vienas salėje buvęs žiūrovas jautė pareigą  pasidalinti susižavėjimu, sakydami, kad Ventos muzikos mokyklos  bendruomenės renginiai visada ypatingi.
Mokyklos direktorė M.Voronovienė padėkojo kolegoms, rėmėjams. Dėkodamas pedagogams už talentų puoselėjimą, pavykusiu renginiu pasidžiaugė rajono švietimo skyriaus vedėjas V.Juozapavičius, gėlėmis apdovanojęs M.Voronovienę ir dažniausiai tarp talentų ugdytojų minėtą  mokytoją G.Bučiuvienę.
Dovanomis apsikeitė festivalio organizatoriai ir svečiai iš Latvijos  Marupės ir Iecavos mokyklų.
Nuslūgus renginio įtampai, ventiškiai išlydėjo svečius. Ventos muzikos mokyklos kolektyvas šiltai atsisveikino su kolege Vaida Mikalauskienė. Jau keletas savaičių kaip buvusi akordeonistų pedagogė yra Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos direktorė.

 

Nuotraukos iš renginio.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.