Pradžia
 El. paštas

Seminaras muzikos mokytojams „Muzikinio kūrybiškumo ugdymas: realybė ir galimybės“

Gruodžio 4 dieną Ventos muzikos mokykloje vyko seminaras muzikos mokytojams ,,Muzikinio kūrybiškumo ugdymas: realybė ir galimybės“. Jį vedė Klaipėdos universiteto Menų akademijos Muzikos katedros profesorė dr. Rūta Girdzijauskienė, kuri seminaro metu aptarė ir analizavo  aktualias šiuolaikinio švietimo temas: mokinių kultūrinių ir kūrybiškumo kompetencijų ugdymą, mokinių muzikinių gebėjimų plėtojimą, meninės saviraiškos skatinimą.

Lektorė suteikė žinių apie kūrybos fenomeną, kūrybiškumo mitus, aktyvų ir savarankišką mokinių dalyvavimą muzikinėje kūrybinėje veikloje, pedagoginę veiklą, saviraišką ir profesinį kūrybiškumą.

Į šį seminarą susirinko klausytojai, ieškantys inovatyvių idėjų, veiklų, bei naujų kūrybos erdvių. Seminare gausiai dalyvavo muzikos pedagogai iš Mažeikų A. Klovos, Joniškio A. Raudonikio, Kuršėnų, Viekšnių, N. Akmenės, Akmenės, Ventos muzikos ir meno mokyklų, Papilės ir Ventos gimnazijų. Mokytojai sužinojo ir aptarė kūrybiškumui palankias aplinkos kūrimo strategijas,  muzikinio kūrybiškumo raiškos ypatumus ir skatinimo būdus, diskutavo jaunųjų muzikų kūrybiškumo ir meistriškumo ugdymo klausimais.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.