Pradžia Veikla Dalyvavimas konkursuose Dainų dainelė 2016

Dominyka ir Viktorija – „Dainų dainelės“ šalies etape!

„Dainų dainelė” – tai vienas unikaliausių, ilgametes tradicijas turinčių ir tęsiančių šalies muzikinių renginių. Siekiant puoselėti dainavimo kultūrą, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius, „Dainų dainelė“ rengiama kas dvejus metus. Projekte, trunkančiame net devynis mėnesius, dalyvauja 3 – 19 metų vaikai ir mokiniai (konkurso dalyviai skirstomi į 4 amžiaus grupes) iš visų 60 – ties Lietuvos savivaldybių.

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ Akmenės rajono savivaldybės etape dalyvavo 19 dalyvių, iš jų – du ansambliai. Po mokyklos etapo, iš Ventos muzikos mokyklos, į savivaldybės etapą pateko Gvidas Jatkauskas, mišrus vokalinis ansamblis (mokyt. D. Savickienė), ir Dominyka Gurinaitė (mokyt. G. Bučiuvienė), kurie varžėsi B grupėje, taip pat C amžiaus grupėje dainavusi Eidmantė Lileikytė bei D grupės solistė Viktorija Kontrimaitė (mokyt. G. Bučiuvienė).

 

Konkursantus vertinusi komisija (pirmininkė – Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus pavaduotoja J. Rekašienė, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų mokyklos dėstytojos J. Jozūnienė ir V. Gurejeva) į zoninį turą išrinko 5 geriausius dainininkus, kurių tarpe buvo mūsų mokyklos solistės D. Gurinaitė ir V. Kontrimaitė (mokyt. G. Bučiuvienę).

Pirmą kartą tradiciją tęsiančio šalies vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ zoninis turas surengtas Akmenės rajone. Naujosios Akmenės kultūros rūmų scenoje varžėsi Akmenės, Joniškio, Pakruojo, Radviliškio ir Šiaulių rajonų atlikėjai. Atsižvelgusi į zoninio etapo rezultatus, šalies etapo vertinimo komisija pagal amžiaus grupes nustatė šalies etapo solistams ir ansambliams pereinamus balus, sudarė šalies etapo dalyvių ir iš jų parengtos koncertinės programos rekomenduojamų atlikti dainų sąrašą. Šalies etape, kuris organizuojamas vasario–gegužės mėnesiais Vilniuje, teisę dalyvauti iškovojo mūsų šauniosios dainininkės Dominyka Gurinaitė ir Viktorija Kontrimaitė. Dalyviai ir būsimi laureatai „Dainų dainelėje“ vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis, ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą. Baigiamojoje konkurso laureatų šventėje, tradiciškai rengiamoje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, koncertuoja per 300 jaunųjų dainininkų. Tikėkime, kad jų tarpe pasirodys mūsų šauniosios dainininkės Dominyka ir Viktorija!

Nuotraukos iš konkurso.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.