Pradžia Veikla Mokyklos renginiai Dainuojam Lietuvai 2016

Beveik du šimtai vaikų dainavo Lietuvai

Trečiasis vaikų ir jaunimo chorų festivalis „Dainuojam Lietuvai“ šiais metais kovo 11-ąją skambėjo Ventoje. Ventos muzikos mokyklos pedagogai, organizavę šį renginį, liko patenkinti ir dainų skambumu, ir dalyvių gausa, ir patriotiškumo dvasia. Juk dainavo ir mažieji dainorėliai, ir jau tituluoti kolektyvai.

Ventos muzikos mokyklos jaunučių choras „Čiulkinėlis“ suburtas  2013 metais, jam vadovauja  Donvina Savickienė.  Naujosios Akmenės muzikos mokyklos, Akmenės filialo jaunučių choro „Linksmučiai“ kūrybinė biografija ne ką ilgesnė. Choro vadovė Žydrūnė Kazlauskaitė. Naujosios Akmenės muzikos mokyklos jaunučių choras „Spinduliukai“, kuriam vadovauja Romena Šimkuvienė, ruošiasi Dainų šventėms Vilniuje ir Klaipėdoje.  Vaikų choras „Akmenė“ reprezentuoja Akmenės miestą ir jo muzikinę kultūrą jau 20 metų. Jis priskirtas aukščiausiai, pirmajai, chorų kategorijai ir pakviestas varžytis su geriausiais chorais konkurse Klaipėdoje. Kolektyvas dalyvavo visose  Lietuvos dainų šventėse,  daugelyje chorų festivalių  Šiauliuose ir Klaipėdoje, koncertavo Vokietijos bažnyčiose ir mokyklose. Choro vadovė Izolda Gulbinienė, chormeisterė Žydrūnė Kazlauskaitė.

Naujosios Akmenės jaunių choras „Šiaurės žiedas“ tokiu pavadinimu gyvuoja nuo 2010 metų. Tačiau chorinio dainavimo tradicijos mokykloje yra labai senos. „Šiaurės žiedas“ dalyvauja įvairiuose koncertuose, festivaliuose, projektuose. Yra koncertavęs įvairiose koncertų salėse: Klaipėdos universiteto, Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, Lietuvos filharmonijos koncertų salėje. Choras kiekvieną rudenį dainuoja su Šiaulių kameriniu orkestru „Muzikiniai rudenys“ koncertuose. 2015 m. choras buvo išrinktas dalyvauti chorų konkurse „Mes – Lietuvos vaikai“, vaidino miuzikle „Muzikos garsai“. Choro vadovė – Meilutė Girskienė. Ventos muzikos mokyklos jaunių choras „Genumai“ dainuoja jau penkerius metus. Koncertuota rajono bendruomenių renginiuose, dalyvauta šalies dainų šventėse. Kolektyvas yra labai linksmas ir žaismingas. Vaikus dainuoti moko Genovaitė Bučiuvienė ir Raimondas Dievinas.

„Nuostabus jausmas, kai toks pulkas jaunų balsų susilieja viename kūrinyje. Ir tai yra puiki dovana Tėvynei. Džiugina rajono vaikų chorai, nes turime daug muzikalių vaikų ir puikių pedagogų, puoselėjančių talentus rajono centre, Akmenėje ir Ventoje, – įspūdžiais iš renginio dalinosi Naujosios Akmenės muzikos mokyklos direktorė I.Mikulevič, –  vaikų ir jaunimo chorai mūsų krašte tikrai turi ateitį.“

Festivalyje  kolektyvus rikiavo Andrius Pocevičius ir Dominyka Gurinaitė. Su chorais dainavo ir solistai Eidmantė Lileikytė ir Dominykas Mazaliauskas.

Kadangi festivalis skirtas Nepriklausomybės atkūrimo dienai, su švente pasveikino Ventos miesto seniūnė G. Mačiuvienė ir rajono vicemeras A.Nicius. A.Nicius Ventos gimnazijos pedagogei J.Lakačiauskienei įteikė mero padėkos raštą.  Festivalio dalyviams bei jų pedagogams padėkojo Ventos muzikos mokyklos direktorė M.Voronovienė.

Lilija Smalakienė

Foto reportažas iš renginio.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.