Pradžia Veikla Koncertinė veikla Muzikuokime kartu 2016

Fortepijoniniai duetai Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokykloje

Kovo 18 dieną Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokykloje vykusiame fortepijoninių ansamblių festivalyje „Muzikuokime kartu“ pasirodė trys mūsų mokyklos pianisčių duetai. Vieną iš jų Joniškio festivalio „Muzikuokime kartu“ publikos vertinimui pristatė Emilija Lopaitytė ir Dominyka Gurinaitė (mokyt. I. Vežuks) su Moritz Maszkowski kūriniu „Ispanų šokis“ op. 12 No. 2. Tai labai reikšmingas pasirodymas duetui, besiruošiančiam dviem tarptautiniams konkursams – Noros Novikos ansamblių konkursui (Ryga) ir V Vlado Jokubėno jaunųjų pianistų konkursui. Taip pat mergaitės atliko Sigimanto Žentelio pjesės „Šventė prasideda“ džiazinę versiją, kuri jau ne kartą skambėjo įvairiuose koncertuose, festivaliuose ir konkursuose.
Antrasis – tai vos tris mėnesius gyvuojantis duetas – Goda Mikužaitė ir Lidija Puščiūtė (mokyt. I. Vežuks), kurioms Joniškio festivalis buvo pirmas pasirodymas. Mergaitės sėkmingai ir muzikaliai atliko Gerardo Hengeveldo „Lėtą fokstrotą“ ir Moritz Maszkowski „Ispanų šokį“ op. 12 No. 1. Baigiamasis festivalio akordas nepaliko abejingų – sudėtingą kūrinį ventiškės Greta Jankutė ir Gabija


Jokubauskaitė (mokyt. E. Čepulienė) sugrojo nepriekaištingai. Išplėstinio muzikinio ugdymo pamokas lankančios merginos atliko Hans Zimmer du muzikinius fragmentus iš filmo „Karibų piratai“ (“Pirates of the Carribean Medley”) dviem fortepijonais. Turbūt tai, jog Greta ir Gabija vienintelės festivalyje grojo dviem instrumentais, atliko tokį sudėtingą kūrinį ir buvo vyriausios festivalio dalyvės, lėmė gausias jaunesnių pianistų ir šventės žiūrovų ovacijas bei emocingus „bravo“. Šis merginų pasirodymas tarsi paskelbė festivalio uždarymą ilgam palikdamas užtikrintų akordų skambesį klausytojų širdyse.

Festivalis „Muzikuokime kartu“ yra renginys, į kurį norisi sugrįžti, nes jame vyrauja šilta ir jauki atmosfera. Tad norisi dar kartą padėkoti Joniškio meno mokyklos festivalio organizatorių komandai.

Fotografijos iš festivalio.

I.Vežuko mokinių pasirodymų video:
Video 1
Video 2

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.