Pradžia Veikla Koncertinė veikla Austėjos adventinė popietė

„Austėja“ savo renginiais kurstė Adventinę ugnelę

Folkloro ansambliui „Austėja“ (vad. Auksė Nainytė) paskutinis Advento savaitgalis prasidėjo šventiškais apmąstymais. Š. m. gruodžio 16 d. „Austėja“ (vad. Auksė Nainytė) kartu su Ventos gimnazijos pradinių klasių mokiniais ir jų mokytojomis surengė Adventinę popietę. Čia vaikai dainavo šio laikotarpio dainas, sukosi rateliuose, žaidė žaidimus, klausė pasakų ir spėjo mįsles. Popietę vainikavo mokinių apsikeitimas rankų darbo, pačių vaikų darytais angelais.

Kitą dieną „Austėjos“ mergaitės jau kartu su Ventos parapijos vaikų dienos centru (vad. Daiva Urbonė) Ventos regioninio parko lankytojų centre surengė bendrą Adventinę popietę-vakaronę „Už girių girių ugnelė dega“. „Austėjukės“ tarmiškai pasakojo apie Advento prasmę, papročius, dainavo, kvietė prisijungti žiūrovus sukti ratelius ir žaisti žaidimus. Vaikai kartu su tėveliais galvojo norus ir visus ragino gaudyti į kampus beriamus grūdus tam, kad išsipildytų visi norai. Tarp žaidimų vadovė D. Urbonė mokino vaikus gaminti iš popieriaus angelus, o pati visus apdovanojo Vaikų dienos centre pagamintais originaliais eglutės žaislais.

Mūsų mokyklos direktorė Minifreda Voronovienė džiaugėsi ir gyrė vaikus, jų vadoves, o parapijos klebonas Andrius Eidintas pasidžiaugė, jog vaikams yra kalbama apie Dievą ir dvasinius dalykus per šitokius kultūrinius renginius. Vaikai ir šventės dalyviai, gavę saldžių ir prasmingų dovanų, sušildytomis širdelėmis, išsiskirstė pasitikti Šv. Kalėdų.

Nuotraukos iš renginio.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.