Pradžia

STIPRUS CENTRAS IGNORAVO VENTOS MUZIKOS MOKYKLOS BENDRUOMENĘ

Vytautas RUŠKYS
„Šiaulių kraštas“ 2017-03-02


Ventos muzikos mokykla nuo kitų mokslo metų taps Naujosios Akmenės muzikos mokyklos skyriumi. Praėjusią savaitę tokiu priimtu Akmenės rajono savivaIdybės tarybos sprendimu piktinasi į „Krašto žinias" kreipęsis Ventos muzikos mokyklos bendruomenės vardu jos pirmininkas Vismantas Gricius.
Pasak V. Griciaus, Tarybos posėdyje jos sprendimo projektą pristatęs Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytautas Juozapavičius teigė, kad „didelio pasipriešinimo nebuvo" dėl reorganizavimo.
Rajono meras Vitalijus Mitrofanovas tame pačiame posėdyje sakė, kad tik Naujosios Akmenės muzikos mokyklos vadovybė „nenorėjo prisiimti naujų įsipareigojimų".
„Po to susidarė įspūdis, kad tik Naujosios Akmenės mokykla nesutiko su reorganizacija, o Ventos mokykla sutiko, sakė V. Gricius. -Iš tikrųjų absoliučiai visi Ventos muzikos mokyklos bendruomenės nariai prieštaravo prieš įstaigos savarankiškumo praradimą, kai dėl to pasikalbėti buvo atvykę Savivaldybės valdžios atstovai".
Ventiškio teigimu, susitikime valdininkai neatsakė į klausimą, ar po pertvarkos bus pigiau išlaikyti Muzikos mokyklą. Vien pabrėžė, kad „viskas jau nuspręsta".
Tarybos posėdyje balsuojant už Ventos muzikos mokyklos reorganizavimą, keturi nariai susilaikė.
Su pertvarka kategoriškai nesutiko Antanas Lizdenis, motyvuodamas, kad nepaisoma demokratinėje visuomenėje efektyvaus savaveiksmiškumo principo. Pagal jį siekiant geresnio viešojo administravimo kuo daugiau jo funkcijų tenka žemesnei grandžiai.
„Netiesa, kad geriau dirbtų Akmenės rajonas, jei būtų tiesioginis valdymas iš Vilniaus, tačiau su Ventos muzikų kolektyvu panašiai elgiamasi", - sakė A. Lizdenis.
Jo nuomone, įvykdžius rajono muzikos įstaigų centralizavimą, Ventoje nepadidės „muzikinis lygis įr aktyvumas".
Siūlė prisiminti beveik 40 metų veikiančios Ventos muzikos mokyklos nuveiktus darbus, pavyzdžiui, liaudiškos muzikos kapelos „Ventukai" koncertus išgarsinusius Ventą.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.