Pradžia Veikla Dalyvavimas konkursuose Dainos sparnais 2017

III-asis Respublikinis solistų ir vokalinių ansamblių konkursas „Dainos sparnais”

2017 m. balandžio 21 d. Šiaulių „Juventos” progimnazijoje vyko III-asis Respublikinis solistų ir vokalinių ansamblių konkursas ,,Dainos sparnais”, kurio tikslas - ieškoti talentingų jaunųjų atlikėjų, puoselėti akademinį dainavimą, populiarinti liaudies dainas, skatinti saviraišką, kūrybinę iniciatyvą, ugdyti meninį intelektą.

Konkurse dalyvavo 61 dalyvis: 38 solistai ir 23 ansambliai. Dainininkai atvyko iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų muzikos ir meno mokyklų: Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Kelmės, Kuršėnų, Radviliškio, Kupiškio, Naujosios Akmenės, Ventos, Mažeikių, Plungės, Telšių. Konkurse dalyvavo 16 Šiaulių miesto atstovų.

Dainininkus vertino 6 narių komisija, kuriai vadovavo Ramūnas Urbietis - Kauno muzikinio teatro solistas, baritonas, kuriantis vaidmenis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, Panevėžio muzikiniame teatre.

Ventos muzikos mokyklą atstovavo III klasės solinio dainavimo mokinės Austėja Rimkutė ir Austėja Nociūtė, kurias konkursui paruošė mokytoja metodininkė Donvina Savickienė, koncertmeisteris Raimondas Dievinas. Visi dalyviai ir mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanomis.

Konkursas „Dainos sparnais“ buvo ne tik graži, pavasariška dainuojančių vaikų ir jaunimo šventė, bet ir visų dainininkų, jų mokytojų prasmingas pabendravimas.

Konkurso dalyvės.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.