Pradžia Veikla Dalyvavimas konkursuose Festivalis VII, bet konkursas I

Festivalis VII-asis, bet konkursas I-asis

VII  Šiaulių fortepijoninių duetų festivalio naujovė, ne tik meistriškumo kursai ir koncertai visose Šaulių regiono muzikos mokyklose, bet ir jaunųjų fortepijoninių duetų tarptautinis konkursas. Konkurso rengėjai įvedė dar vieną naujovę -  „D“ grupę, kurioje varžėsi mišrūs duetai (mokytojai/ tėvai ir mokiniai).

„B“ grupėje antros vietos laureato diplomą ir teisę koncertuoti laureatų koncerte iškovojo „Venta Piano Duo“ (Emilija Lopaitytė ir Dominykas Gurinaitė, mokyt.I.Vežuks. Programoje: M. Cornick „Swing“ ir „Blues“, L.van Beethoven „Sonata“ op.6, Id.). Teisę koncertuoti turėjo tik 1-osios vietos nugalėtojai, tačiau dėl labai mažo balų skirtumo tarp 1-osios ir 2 – osios vietos, komisijos pirmininkas profesorius iš Maskvos M. Nikešičevas, suteikė papildomą teisę koncertuoti laureatų koncerte „Venta Piano Duo“.

Taip pat antros vietos laureato diplomą „D“ grupėje laimėjo dar vienas Ventos muzikos mokyklos duetas – Imantė Vežuka ir Imantas Vežukas. Tai labai didelė sėkmė Imantei, nes tai buvo pirmasis toks atsakingas pasirodymas duetų konkurse.

Įspūdinga ir konkurso vertinimo komisijos sudėtis: jau minėtas komisijos pirmininkas profesorius M. Nikešičevas(Maskva), Polina Kogan (Londonas), Dr.Kristina Taylor ir Dr. Bryan Stanley (JAV).

Kovo 17d. festivalio iškilmingas uždarymas vyko Šiaulių filharmonijos koncertų salėje. Be jau pripažintų atlikėjų – prof. K. Grybausko trio ir „Atlantic Piano Duo“, koncertavo konkurso pogrupių 1-ųjų vietų nugalėtojai, tarp jų  Emilija ir Dominyka.

Apibendrinant, norisi padėkoti festivalio sielai ir organizatoriui maestro Rimantui Vingrui. Jo titaniškos pastangos, kūrybiškumas ir talentas, padovanojo Šiaulių kraštui dar neregėtos apimties renginį.

Nuotraukos iš festivalio.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.