Pradžia Veikla Mokyklos renginiai Kompozitorius Vitalijus Neugasimovas Ventoje

Kompozitorius Vitalijus Neugasimovas Ventoje

Gegužės 26d. Ventos muzikos mokykloje įvyko ypatingas seminaras tema „V.Neugasimovo fortepijoninė kūryba vaikams“ (lektoriai – pats kompozitorius V.Neugasimovas ir mokytojas – metodininkas I. Vežuks), kuriame dalyvavo Mažeikių ir Akmenės rajono muzikos mokyklų pedagogai. Seminaro 1-oji dalis – mokytojo I. Vežuko klasės mokinių koncertas, kuriame skambėjo tik kompozitoriaus V.Neugasimovo kūriniai: pjesės solo ir fortepijoniniam duetui (nuskambėjo 19 kūrinių). Kompozitorius pristatė visus kūrinius, pasakodamas šių kūrinių atsiradimo istoriją, komentavo pavadinimų prasmę ir idėjas.

Seminaro 2-oji dalis – meistriškumo kursai, kur lektorius, dirbdamas su mokiniais, supažindino seminaro dalyvius su savo kūrinių atlikimo specifika ir pagrindiniais principais. Trečioji dalis – kūrybinė. Lektorius išdėstė savo kūrybinę filosofiją, pasakojo apie įkvėpimo šaltinius ir savo kaip atlikėjo kūrybinę poziciją. Seminaro pabaigoje, kompozitorius su savo žmona – vokaliste Saule Neugasimova, susirinkusiems padovanojo keletą kūrinių.


Ši pažintis su Maestro ir jo kūryba, prabėgo kaip nuostabi akimirka ir optimizmo suteikia tai, kad kompozitorius pažadėjo tęsti kūrybinę sąveiką su mūsų mokykla ir toliau stebinti savo nuostabiais kūriniais.

Nuotraukos iš seminaro.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.