Pradžia Veikla Koncertinė veikla „Austėjos“ gastrolės

„Austėjos“ gastrolės

Kaip ir kiekvienais metais  muzikos mokyklos folkloro ansamblis ,,Austėja" gegužės 25d. dalyvavo tautinės muzikos ansamblių ir orkestrų festivalyje ,,Trimitatis" Plungėje. Smagu buvo groti tradicinėmis kanklėmis skabinančių mergaičių būryje, klausyti koncertinių kanklių ansamblio, bei tautinių muzikos instrumentų orkestrų, pasipuikuoti tradicinių kostiumu, susiradus naujų draugų pasisukti polkos ritmu.

Birželio 5d.  folkloro ansamblis ,,Austėja" (vad.A. Nainytė) svečiavosi pas kaimynus žemaičius Mažeikiškius Vytauto Klovos muzikos mokykloje festivalyje ,,Žemaitėjas vaką". Ten pasirodė patys, į kitus pasižiūrėjo, paklausė, drauge kankliavo, šoko bei dainavo. Net žemaitiškų žodžių išmoko ir žemaitiška šnekta spėjo mįsles, sužinojo apie Žemaitijos kilmę ir istoriją. Susirado daug draugų, o vėsindamiesi ledais laimingi grįžo namo.

Birželio 17 – 24 dienomis ,,Austėja“ stovyklaus sveikatingumo stovyklėlėje ,,Virvytė“, ten surengs

Joninių šventės programą. Birželio 28 d. ,,Austėja“ savo pasirodymu papuoš papuoš festivalį ,, Kaip paukšteliai gimtam gojuj“, kurį kasmet organizuoja mūsų mokyklos socialiniai partneriai - Ventos socialinės globos namai.

Daugiau nuotraukų.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.