Pradžia Veikla Koncertinė veikla Dainu svente Klaipedoje

„ MES LIETUVOS VAIKAI “

BendraBirželio 12 dieną jaunieji dainininkai, šokėjai, muzikantai – visa moksleivija Klaipėdoje šventė ketvirtąjį festivalį  ,,Mes Lietuvos vaikai “. Šis festivalis tampa vienu svarbiausiu Dainų švenčių pasirengimo etapu bei nenutrūkstamu muzikiniu ugdymu ir tradicijų puoselėjimu mokyklose. Festivalyje dalyvavo 7000 dalyvių. Šventėje parodomas platus vaikų ir jaunimo meninės raiškos spektras. Tai chorai, etnografiniai ir folkloriniai ansambliai, lietuvių liaudies instrumentų  orkestrai, šokėjai . Meno kolektyvų moksleivija įsilieja į Lietuvos muzikinės kultūros erdvę parodydami individualų, savitą braižą , patys dvasiškai praturtėdami ir tuo dalindamiesi su vis didesniu muzikos ir meno gerbėjų būriu.

Su malonumu šioje nuotaikingoje šventėje dalyvavo Ventos muzikos mokyklos Tautinių muzikos instrumentų orkestro birbynininkai, kanklininkės, skudutininkai ir jų mokytojai: V.Virbickas, D.Jankuvienė, A.Nainytė, G.Jankus. Didžiuojamės, kad festivalyje skambėjo jungtinio lietuvių liaudies instrumentų orkestro atliekamas V.Virbicko kūrinys ,,Žemaičių karčiamėlėj“, kurį diriguoti buvo patikėta Tautinių muzikos instrumentų orkestro vadovei , mokyklos direktorei M.Voronovienei.

 

Festivalio ,,Mes Lietuvos vaikai“ tradicijos semiasi išminties ir patirties iš gilių Lietuvos dainų švenčių tradicijų. Prasminga, visą apimanti Vydūno dainos sentencija - Mes Lietuvos vaikai vienija ir sutelkia festivalio dalyvius dideliems ir tauriems darbams.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skudutininku ansamblis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diriguoja

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.