SOLFEDŽIO PRATIMAI

1 dalis, 2 dalis, 3 dalis, 4 dalis, 5 dalis, 6 dalis, 7 dalis, priedas.

MUZIKOS TEORIJA

KLAUSOS LAVINIMAS

  • musictheory.net - svetainėje galima mokytis pažinti natas penklinėje, klaviatūroje, gitaros grife, atpažinti intervalus, taip pat galima lavinti ir savo klausą.
  • Šiame puslapyje galima mokytis rašyti diktantus, skirti intervalus, akordus iš klausos, lavinti ritmo ir kitus įgūdžius. Eiti į puslapį.
  • Paprastas, intuityvus puslapis, kuriame galima mokytis atpažinti akordus iš klausos. Eiti į puslapį.
  • Dar vienas patogus puslapis mokytis atpažinti intervalus iš klausos. Eiti į puslapį.
  • Klausos lavinimo treniruoklis. Galima mokytis intervalus, dermes, akordus. Pamokos išdėstytos nuo lengvesnių iki sunkesnių. Eiti į puslapį.
  • Puslapis norintiems išmokti skirti akordus iš klausos (Maj., min., aug., dim., sus4., 7th.,  ir kt.). Eiti į puslapį.

* Paaiškinimas. Treniruokliai anglų kalba, todėl yra neatitikimų intervalų ir akordų žymėjimuose. Intervalai programose žymimi: didieji - Major, mažieji - minor, grynieji - Perfect. Pavyzdžiui didžioji sekunda yra žymima ne d.2, o major 2, mažoji seksta - Major 6, o grynoji kvinta žymima Perfect 5.

Akordai programose žymimi: Root - pagrindinis akordo pavidalas (trigarsis, septakordas, dominantseptakordas), 1 inv. - pirmas apvertimas (sekstakordas), 2 inv. - antras akordo apvertimas (kvartsekstakordas). Tas pats su septakordais: 1 inv. - kvintsekstakordas, 2 inv. - kvartsekstakordas, 3 inv. - sekundakordas.

  • Akordų ir jų apvertimų atpažinimo iš klausos treniruoklis. Atsidariusiame puslapyje pasirenkame kokius akordus mokysimės, nurodome klausimų skaičių (nebūtina) ir spaudžiame Start Quiz (apačioje). Atsidariusiame lange pažymime/atžymime akordų rūšis, palikdami tik reikalingus akordus (mėlynos spalvos laukeliai). Pasirinkę spaudžiame Hear First Question. Sėkmės!

 

MOKOMĖS PAŽINTI NATAS

  • Mokykimės muzikos žaisdami. Norint žaisti reikia registruotis, registracija nemokama. Tingintys registruotis gali prisijungti: vartotojo vardas - Muzikantas, slaptažodis - Muzikologas666.

 

MUZIKUOJAME

  • buttonbeats.com. Puslapis mažiesiems muzikos mylėtojams, bet su malonumu gali muzikuoti ir jų tėveliai. Pasijuskite tikrais muzikos prodiuseriais, jūsų rankose visa muzikos kūrimo studija. Galite naudoti įvairiausius instrumentus, įrašyti savo garsus, daryti elektroninę, hip hop, rok ir kitų stilių muziką.

 

BAIGIANTIESIEMS

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.