Pradžia Veikla Mokyklos renginiai Nociutes recitalis

Atsisveikinimui su mokykla - rečitalis

Papilės Simono Daukanto gimnazijos abiturientė ir Ventos muzikos mokyklos absolventė akordeonininkė Viktorija Nociūtė  atsisveikinimui su mokykla Ventos muzikos mokyklos salėje grojo mokytojams, tėveliams, močiutėms, kaimynams, draugams ir bičiuliams.

Pradėdama koncertą mokytoja E.Čepulienė prisiminė gabios ir darbščios mokinės dešimtmetį: nuo nedrąsios gelsvakasės mergytės iki profesionaliai grojančios akordeonininkės. Jos atliekamų kūrinių sudėtingumas prilygo konservatorijos ar net muzikos akademijos programų reikalavimams, todėl tarptautiniuose konkursuose reikėjo ir fizinės ištvermės,  ir profesinio pasiruošimo. Savo mokine didžiuojasi ir mokytoja Vaida Mikalauskienė. Viktorijos pastangos buvo įvertintos: jos  kūrybinėje biografijoje 10 šalies ir 18 tarptautinių konkursų apdovanojimų. Praėjusiais metais už pasiekimus tarptautiniuose konkursuose Viktorija buvo apdovanota Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos raštu. O koncertų, vakaronių, švenčių, kuriuose skambėjo Viktorijos akordeonas, jau nebeskaičiuojama. Koncertuota  Latvijoje, 3 kartus Italijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje. Įvairių renginių nuotraukas žiūrovai galėjo matyti ekrane.

Vakaro metu skambėjo ne tik populiarioji, bet ir  klasikinė, originalioji (dar kitaip vadinama – aukštojo pilotažo muzika) atliekama akordeonu. Viktorija tuos kūrinius atliks ir stojamųjų į aukštąją muzikos mokyklą egzaminų metu.

Pasidžiaugti ir Viktorijos sėkme ir pasveikinti ją atvyko jos konkursų bičiuliai iš Palangos Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos. Daug patirta su mokytoja Nijole Daukšiene ir jos moksleiviais – Mantu ir Algirdu. Koncerte grojo Viktorijos ir Austėjos draugas Mantas Lizzi. Grojo ir Viktorijos bičiuliai iš Mažeikių  „Domisolės“ mokyklos. Kartu su Viktorija nuotaikingą kūrinį grojo ir jos mažoji sesė Austėja, kuriai taip netrūksta gebėjimų ir užsidegimo. Ji akordeonu mokosi groti nuo penkerių metų.

 

Ypatinga vaiko sėkmės  dalis yra nulemta tėvų požiūrio ir pastangų. Kaip sako pedagogai, Viktorijos tėveliai – tai unikalus atvejis įvairiom prasmėm. Jie Viktorija visada palaiko ir  ugdo pačias geriausias žmogaus savybes. Reiklūs ir švelnūs mamos žodžiai, tylus ir tvirtas tėčio buvimas šalia, gražus ir subtilus Austėjos čiauškėjimas, brolių ir giminaičių dėmesys -  buvo ir yra Viktorijos stiprybės pagrindas. Galų gale Viktorijos instrumentas kainuoja ... automobilį.

Viktoriją pasveikino ne tik jos mokytoja V.Mikalauskienė, Ventos muzikos mokyklos direktorė M.Voronovienė pasidžiaugė, kad Viktorijos rečitalis yra ypatinga dovana. Pasididžiavimo Viktorija neslėpė jos šeima, pirmoji mokytoja, kiti jos mokytojai, kaimynai, draugai.

Jaudinanti koncerto akimirka buvo Viktorijos padėka. Mokyklai padovanojo išsiuvinėtą smuiko raktą.  O jos grotas S.Voitenko „Atvirumas“ sugraudino ir ją, ir visus.

Dabar Viktorijai brandos egzaminų sesija. Sėkmės.

Žiūrėti nuotraukas.

 
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.