Pradžia Veikla Koncertinė veikla
Dalyvavimas koncertuose

Kanklininkių vasaros pradžia

Kanklininkės  Aistė Pakalniškytė, Gustė Saudargytė, Austėja Rimkutė, Iveta Bagdanavičiūtė ir Gabija Milašiūtė (mokytoja A. Nainytė) birželio 1 dieną  pasitiko vasarą Naujojoje Akmenėje. Jos buvo pakviestos dalyvauti Naujosios Akmenės kultūros centro renginyje skirtame Vaikų gynimo bei Tėvo dienoms paminėti. Renginys prasidėjo  spektakliu "Buratino nuotykiai", kurį maloniai žiūrėjo ir šio renginio dalyviai. Po spektaklio ventiškės kanklininkės pasirodė šventiniame koncerte ir klausėsi savo draugų kanklininkų iš Joniškio Algimanto Raudonikio meno  bei  Naujosios  Akmenės muzikos mokyklų. Koncerto pabaigoje pasirodęs "Lietuvos talentų" dalyvis, kanklių ansamblis "Sunny" iš Šiaulių (vad. K. Kuprytė) paliko didelį įspūdį ir įkvėpimą mergaitėms  labiau pamilti kankles ir jomis groti. Po koncerto renginio dalyviai savo turimus troškimus  kartu su balionais paleido į dangų  su viltimi, kad jų norai išsipildys atėjus  vasarai...

Fotografijos iš renginio.

 

Ventiškiai – Vakarų Lietuvos krašto dainų šventėje

Birželio antrąjį savaitgalį lyg didžiulė banga Klaipėdą užliejo Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė.   Šis daugybę dalyvių subūręs renginys buvo skirtas Mažosios Lietuvos lietuvių dainų šventės 90-mečiui. Ir skrido lietuviška daina tarsi paukštė iš Vasaros estrados, sukosi tautinių šokių rateliai, skambėjo muzika. Scenoje pasirodė 260 meno kolektyvų ir daugiau nei 7 tūkstančių jų dalyvių iš visos Lietuvos - chorų, etnografinių ir folkloro ansamblių, liaudies instrumentų orkestrų ir šokėjų grupių. Akmenės rajoną atstovavo mūsų mokyklos Tautinių muzikos instrumentų orkestras ir Tradicinių kanklių ansamblis ,,Austėja“ su mokytojais:  Aukse  Nainyte, Minifreda  Voronoviene, Dalia ir Gintautu Jankais. Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė sušildė daugybės jos pasižiūrėti susirinkusių klaipėdiečių širdis.

,,Esame labai patenkinti, matydami šią daugiatūkstantinę minią iš visos Lietuvos tiek vaikų, tiek suaugusiųjų, kurie myli liaudies dainą, šokį ir muziką ir puoselėja mūsų tradicijas. Tai teikia vilčių, kad ateityje mes turėsime ne tik klestinčią ekonomiką, bet ir kultūrą ne tik visoje Lietuvoje“, - klaipėdiečių vardu kalbėjo miesto  meras V. Grubliauskas.

Fotografijos iš šventės.

 

Tautinės muzikos ansamblių ir orkestrų festivalis „Trimitatis”

2017 m. balandžio 28 dieną Šilutėje vyko XVII-asis tautinės muzikos ansamblių ir orkestrų festivalis „Trimitatis”. Perėmę tradiciją iš Skuodo, Šilutės meno mokykla  kanklininkus, birbynininkus, skudutininkus ir kitus tautiniais instrumentais grojančius muzikantus iš Nidos, Klaipėdos miesto ir rajono, Plungės, Kretingos, Salantų,  Mažeikių, Naujosios Akmenės, Ventos, Kuršėnų, Marijampolės, Kalvarijos, Jurbarko  ir pakvietė koncertuoti ir pristatyti lietuvių liaudies instrumentus devyniose Šilutės miesto ir rajono mokyklose (Kintuose, Švėkšnoje, Rusnėje, Saugose, Juknaičiuose, Žemaičių Naumiestyje, Vainute, Šilutėje). Festivalį vainikavo baigiamasis koncertas Šilutės pramogų ir kultūros centre. Festivalyje, kartu su 500 dalyvių, dalyvavo mokyklos Tautinių muzikos instrumentų orkestras (vadovė Minifreda Voronovienė), Tradicinių kanklių ansamblis ,, Austėja“ (vadovė Auksė Nainytė), skudutininkų mokytoja Dalia Jankuvienė, mokytojai birbynininkai  Vidmantas Virbickas ir Gintautas Jankus.

Daugiau nuotraukų.

 

„Geroji žvaigždele, parodyk man kelią...“

Nuo tada, kai žmonija pradėjo kurti dainas ir eilėraščius, viena populiariausių temų yra meilė. Žodis „meilė“ reiškia daug dalykų ir apima kur kas platesnę realybę ir kur kas įvairesnius santykius nei tik vyro ir moters. Apie tokią įvairiapusę meilę – motinos, Tėvynės, dviejų žmonių – buvo pasakojama respublikiniame integruotame etikos – muzikos renginyje „Geroji žvaigždele, parodyk man kelią...“

Jau trečius metus Papilės Simono Daukanto gimnazijoje organizuojamas renginys, skirtas meilės temai, kuriame dalyvauja Akmenės rajono mokyklos: Ventos gimnazija, Ventos muzikos mokykla, Akmenės gimnazija, Mažeikių raj., Viekšnių gimnazija ir Kelmės raj., Tytuvėnų gimnazijos meno skyrius.

Renginyje dalyvavo Ventos muzikos mokyklos mokinės Fausta Borusevičiūtė ir Kamilė Bumblytė, kurias moko vyresnioji mokytoja Edita Čepulienė.

Nuotraukos iš renginio.

 

Orkestras  25-ąjį kartą sveikina Lietuvą

Tautinio atgimimo dvelksmas neaplenkė ir Ventos muzikos mokyklos. Lietuvių liaudies instrumentai tapo ypač populiarūs. 1991 metais rugsėjį susikūrė Ventos muzikos mokyklos Tautinių muzikos instrumentų orkestras (vadovė M. Voronovienė). 1992 metais orkestras savo koncertine programa jau pirmąjį kartą sveikino Lietuvą valstybinių švenčių progomis.

Iš pradžių orkestre grojo tik kanklės ir birbynės, vėliau įsijungė ir kiti tautiniai muzikos instrumentai: skudučiai, lumzdelis, džingulis, skrabalai, Sekminių ragelis. Reikšmingas mokytojo Vidmanto Virbicko indėlis – ugdo birbynininkus, didžiąją dalį orkestro repertuaro sudaro jo aranžuotės ir originalūs kūriniai. Skudučiuoti vaikus moko mokytoja Dalia Jankuvienė. Savo grojimu orkestre talkina mokytojai: bosinėmis kanklėmis – Auksė Nainytė, kontrabosinėmis kanklėmis – Dalia Jankuvienė, kontrabosine birbyne – Gintautas Jankus.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 6 iš 13
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.