Pradžia Veikla Koncertinė veikla
Dalyvavimas koncertuose

Palaikome krašto kultūros tradicijas „Akmenės smuikelyje“

Pirmojo vasaros mėnesio viduryje – birželio 9–11 dienomis Akmenės apylinkėse vyko šventiniai renginiai, skirti krašto kultūros tradicija tapusio „Akmenės smuikelio“ 45-mečiui ir „Pasaulio žemaičių dienoms 2016“ paminėti. Šventės dienomis Akmenės Gamtos ir kultūros parke nesiliovė skambėjusi muzika, sukosi šokėjų poros, o kartkartėmis pasirodantis lietus neišvaikė susirinkusių žiūrovų.

Jubiliejiniame „Akmenės smuikelyje“ daugiau kaip 600 krašto meno mėgėjų surengė trijų dalių koncertą, kuriame pasirodė ir mūsų mokyklos kolektyvai: Tautinių muzikos instrumentų orkestras (vad. M. Voronovienė), folkloro ansamblis „Austėja“ (vad. A. Nainytė), jaunių choras „Genumai“ (vad. G. Bučiuvienė ir R. Dievinas) ir jaunučių choras „Čiulkinėlis“ (vad. D. Savickienė). Išties turtingomis programomis žiūrovus linksmino rajono ansambliai, chorai, pučiamųjų orkestras, liaudiškos kapelos.

Po finalinės jungtinio vaikų choro dainos „Šalis, kur mane užaugino“, kuriai solo partiją atliko mūsų mokinys Dominykas Mazaliauskas, į dangų pakilo gausybė oro balionų. Renginį vedusi aktorė Nijolė Narmontaitė, pašmaikštaudama ir žemaitiškai, pastebėjo, jog į mūsų rajono istoriją subtiliai, aukštu meniniu lygiu įsirašys jubiliejinis, 45-asis, „Akmenės smuikelis“.

Neeilinė šventė sulaukė teigiamų vertinimų – savivaldybės vadovai, susitikę su šventėje koncertavusių kolektyvų vadovais, dėkojo jiems už nuoširdų ir kūrybišką darbą, džiaugėsi išaugusia bendrąja kultūra, meno kolektyvų profesionalumu.

Jono Vapsvos, Aniceto Lupeikos ir Osvaldo Balodžio nuotraukos.

 

GATVĖS MUZIKOS DIENA 2016


 

Fortepijoniniai duetai Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokykloje

Kovo 18 dieną Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokykloje vykusiame fortepijoninių ansamblių festivalyje „Muzikuokime kartu“ pasirodė trys mūsų mokyklos pianisčių duetai. Vieną iš jų Joniškio festivalio „Muzikuokime kartu“ publikos vertinimui pristatė Emilija Lopaitytė ir Dominyka Gurinaitė (mokyt. I. Vežuks) su Moritz Maszkowski kūriniu „Ispanų šokis“ op. 12 No. 2. Tai labai reikšmingas pasirodymas duetui, besiruošiančiam dviem tarptautiniams konkursams – Noros Novikos ansamblių konkursui (Ryga) ir V Vlado Jokubėno jaunųjų pianistų konkursui. Taip pat mergaitės atliko Sigimanto Žentelio pjesės „Šventė prasideda“ džiazinę versiją, kuri jau ne kartą skambėjo įvairiuose koncertuose, festivaliuose ir konkursuose.
Antrasis – tai vos tris mėnesius gyvuojantis duetas – Goda Mikužaitė ir Lidija Puščiūtė (mokyt. I. Vežuks), kurioms Joniškio festivalis buvo pirmas pasirodymas. Mergaitės sėkmingai ir muzikaliai atliko Gerardo Hengeveldo „Lėtą fokstrotą“ ir Moritz Maszkowski „Ispanų šokį“ op. 12 No. 1. Baigiamasis festivalio akordas nepaliko abejingų – sudėtingą kūrinį ventiškės Greta Jankutė ir Gabija

Skaityti daugiau...
 

„Pasaka apie meilę“

Vasario 12 dieną jau antrus metus Papilės Simono Daukanto gimnazijoje organizuotas integruotas rajoninis etikos-muzikos renginys, šiais metais virtęs „Pasaka apie meilę“. Renginio organizatorės pakvietė mūsų rajono gimnazijas ir mokyklas kartu kurti pasaką apie meilę – poezijos posmais, prozos ištraukomis, dainomis, instrumentiniais kūriniais. „Tiesą sakant, mūsų gyvenimai yra kaip pasakos, pilni išbandymų, ieškojimų bei atradimų ir nuolatinės kovos tarp gėrio ir blogio“ – pastebėjo šventės organizatorės.

Renginyje žiūrovai ir dalyviai išties jautėsi kaip pasakoje – čia sušalusi ir vieniša mergaitė, klaidžiojanti tamsią naktį kraupioj pūgoj, išvysta šviesą ir išgirsta balsus, kurie kviečia ją prieiti ir sušilti prie laužo. Išraiškingais ir jautriais muzikos garsais apie meilę „papasakojo“ ir mūsų mokyklos pianistės: Gabija Jokubauskaitė, Greta Jankutė ir Fausta Borusevičiūtė (mokytoja Edita Čepulienė).

Mūsų mokinės ir jų mokytoja džiaugiasi prasmingu, nuoširdžiu renginiu, tikėdamos, jog šis gražus bendravimas ir bendradarbiavimas taps tęstine tradicija bei ateinančiais metais pasipildys naujomis idėjomis ir dar originalesniais pasirodymais.

Nuotraukos iš renginio.

 

Bendraujame ir bendradarbiaujame

 

 

 

 

Mokytojai – kanklininkė A. Nainytė ir birbynininkas V. Virbickas – visą pirmąjį mokslo metų pusmetį kūrybiškai bendravo  ir bendradarbiavo su Ventos gimnazijos ketvirtokų mokytojomis A. Danauskiene ir B. Paulauskiene. Ventos muzikos mokyklos mokiniai: R. Ginotytė, K. Šliožaitė, D. Pupelytė, M. Lekšaitis, T. Buta, D. Gurinaitė, V. Čemalonskas,  K. Kanapackytė, U. Parieštytė, populiarindami tautinį kostiumą, lietuviškus tradicinius instrumentus, skleisdami  lietuvių liaudies meno tradicijas bei papročius, aktyviai dalyvavo įvairiuose renginiuose. Vienos svarbesnių – respublikinė etnokultūros šventė – „Ganiavos pabaiga – Šv. Martynas“ Viekšnių gimnazijoje, pradinukų rytmetis „Gerbiame senolių papročius“ Ventos gimnazijoje, Adventinė–kalėdinė popietė „Kalėdų belaukiant“ Ventos darželyje ir Ventos gimnazijoje.

 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 8 iš 13
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.