Pradžia Veikla Koncertinė veikla
Dalyvavimas koncertuose

„Rudens melodijoje“ - gražiausios dainos

Nors rudenį jau veja baltos žiemos šarma, tačiau pačios gražiausios rudens spalvos dar suspindo muzikinę brandą pasiekusio festivalio „Rudens melodija“ scenoje.

Lapkričio 28 d. Papilėje jau penkioliktąjį kartą nuskambėjo „Rudens melodija“. Tai jubiliejinis solistų ir vokalinių ansamblių festivalis, sukvietęs gausų būrį atlikėjų, žiūrovams dovanojusių pačias gražiausias įvairių žanrų dainas.

„Rudens melodijoje“ koncertavo atlikėjai ne tik iš Akmenės rajono, bet nestigo ir svečių. Festivalyje dalyvavo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Meškuičių filialo moterų vokalinis ansamblis „Smiltelė“, Šiaulių miesto kultūros centro mišrus kamerinis choras „Vasara“,  Joniškio rajono Skaistgirio moterų vokalinis ansamblis ,,Retro“, Papilės kultūros namų mišrus vokalinis ansamblis ir Ventos muzikos mokyklos muzikos mėgėjų ugdymo programos suaugusiųjų grupės ansamblis. Pastariesiems akomponavo Ventos muzikos mokyklos mokytojai R. Dievinas, G. Jankus ir V. Virbickas.

Skaityti daugiau...
 

Bendra „Austėjos“ ir Naujosios Akmenės kanklininkų adventinė popietė

Folkloro ansambliui „Austėja“ (vad. A. Nainytė) pirmas Advento  sekmadienis prasidėjo giliuose apmąstymuose. Kartu su Naujosios Akmenės muzikos mokyklos tradicinių kanklių ansambliu „Akmenėlė“ ir koncertinių kanklių ansamblio kanklininkėmis (mokyt. L.Rimkuvienė) po Šv. mišių Naujosios Akmenės bažnyčioje  dainavo, muzikavo, prisiminė senolių adventinius papročius, akimirkai bandė pajusti laiko tėkmę, jo laikinumą ir dvasiškai nusiteikė adventiniam laikotarpiui bei  Šv. Kalėdų laukimui.

Fotografijos iš popietės.

 

Folkloro festivalis „Rudens sambūris“

Rudenėlis auksu lijo ir šventes dalijo, o folkloro ansamblis „Austėja“ (vad. A. Nainytė) lapkričio 14 d. į Ventos kultūros namuose organizuotą folkloro kolektyvų  festivalį „Rudens sambūris“ atnešė rudeninę nuotaiką, su rudens darbų programėle. Šauniai, energingai dainavę, kitų klausę, su įspūdžiais ir širdyje kilusiu jausmu, kad yra tradicijų puoselėtojai, grįžo namo apdovanoti saldžiu šakočiu.

Festivalio akimirkos nuotraukose.


 

Koncertas Latvijos 97-ojo gimtadienio proga

 

Lapkričio 18 dieną Akmenės krašto muziejuje įvyko renginys, skirtas Latvijos Nepriklausomybės 97-osioms metinėms paminėti. Šia proga muziejaus darbuotojai surengė net dvi parodas: latviški akcentai krašto istorijoje ir R. Junkerso tapybos paroda koncerto salėje. O muzikinius kūrinius renginio dalyviams šventės proga dovanojo Ventos muzikos mokyklos I. Vežuko klasės mokinės Emilija Lopaitytė ir Dominyka Gurinaitė. Jaunosios pianistės pagrojo latvių (J. Mediņš) ir lietuvių (B. Dvariono ir S. Žentelio) kompozitorių kūrinius fortepijonui solo ir duetu. Mergaičių muzikavimas sužavėjo renginio publiką ir sulaukė audringų plojimų.

Fotografijos iš renginio.

 

Koncertavome Ventos regioninio parko lankytojų centro atidaryme

2015 m. spalio 8 d. Ventos muzikos mokyklos mokytojai: V. Gricius, V. Virbickas, G. Jankus, A. Nainytė ir jos mokinės  kanklininkės: A. Dumšaitė, M. Majauskaitė bei vokalinis  ansamblis „Belekuoks“ (E. Lileikytė, L. Kodytė, B. Kulikauskaitė, F. Taškutė, vad. G. Bučiuvienė) koncertavo atidarant ir pristatant Ventos regioninio parko lankytojų centrą ir ekspoziciją. Šventė prasidėjo iškilmingu trimitavimu ragais (mokyt.: G. Jankus ir V. Virbickas). Kanklininkės svečius  pasitiko su liaudiška daina, pritariant tradicinėmis kanklėmis. Šventinį koncertą lydėjo mokytojų – G. Jankaus (birbynė), A. Nainytės (kanklės) duetas bei V.Virbicko, G. Jankaus darni  birbynių ir saksofono muzika. Nuotaikingai „į taktą“ linguoti kvietė  vokalinio ansamblio „Belekuoks“ atliekamos dainos.

Keletas Sigito Kazlausko fotografijų iš renginio.

 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 9 iš 13
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.