Pradžia Veikla Koncertinė veikla
Dalyvavimas koncertuose

Respublikinis  festivalis “Pramoginė muzika ir tautiniai instrumentai“ Šiauliuose

2014m.kovo 14d. Šiaulių Dainų muzikos mokykloje  vyko respublikinis festivalis „Pramoginė muzika ir tautiniai instrumentai“.  Festivalio dalyviai  muzikuodami  puikiai įrodė, kad pramoginę muziką galima atlikti, ne tik įprastais klasikiniais instrumentais, bet ir tautiniais muzikos  instrumentais. Gerų emocijų ir naujų įspūdžių parsivežė ir Ventos muzikos mokyklos birbynininkų trio (Vaidotas Koviera, Dovidas Mažulauskas ir mokytojas Gintautas Jankus) vadovaujamas mokytojo Vidmanto Virbicko ir kanklininkių trio (Andželika Dumšaitė, Marta Majauskaitė ir jų mokytoja Auksė Nainytė).

Fotografijos iš renginio
 
Parašė V.Bogavičius   

Vaikų dainos – Lietuvos gimtadieniui

Gerų emocijų pliūpsnį gavo akmeniškiai, nepatingėję ateiti į Lietuvos gimtadienio – kovo 11–osios šventinį koncertą. Koncertas vyko kitoje nei įprasta salėje. Tradiciškai akmeniškiai per didžiąsias šventes susirinkdavo kultūros namuose. Šiemet tokios galimybės nėra, nes vis nesibaigia kultūros namų remontas. Užtat visus mielai priėmė Akmenės gimnazija.

Eidamas koncertan galvojau, kad, turbūt, laisvų kėdžių nebus. Apsirikau. Ar šiemet taip anksti prasidėjęs pavasaris ir tokia graži saulėta diena išviliojo žmones į gamtą, ar kitos priežastys, tačiau žiūrovų kažin ar buvo daugiau nei koncerto dalyvių. Tiesa, koncertą surengusiųių nemažai susirinko – apie 80.

Niekada nepriversi žmogaus daryti to, ko jis nenori. Liūdna ir graudu man buvo prieš atvykusius svetelius, kad akmeniškiams šventės kaip ir nereikia. Ji tarsi reikalinga tik koncertuojantiems. Būdamas mokytoju, rimtai pagalvoju, kad ir man būtų visai neblogai turėti visiškai laisvą dieną, tačiau, matyt, dar turiu širdyje patriotizmo paminėti šventinę dieną kartu su bendruomene – ne tik iškelti Lietuvos trispalvę prie namų, bet ir nueiti bei pamatyti kažką naujo, išgirsti tai, ko dar neteko girdėti, pasidžiaugti augančiu mūsų krašto atžalynu.

Parašiau liūdną įžangą. Tačiau kitaip negalėjau. Toliau įspūdžius pateiksiu jau mažorine gaida, nes renginys buvo puikus reginys akims, mielas širdžiai.

Skaityti daugiau...
 
Parašė R.Dievinas   

Mes kiekvienas - Lietuva

LT flag

Šių metų vasario 16 dieną gražiai ir prasmingai paminėjome Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Kartu su kultūros namų meniniais kolektyvais koncertavo ir mūsų mokyklos mokytojos Genovaitės Bučiuvienės išugdytos dainininkės: Fausta Taškutė, Estrėja Koveraitė, Eidmantė Lileikytė bei Renata Rimkutė su vokaline grupe. Koncertavo mokytojo Gintauto Jankaus saksofonininkų ansamblis, kuriuos solo trimitu  vedė mokytojas Vismantas Gricius. Didžiausių aplodismentų sulaukė jaunučių choras, vadovaujamas Genovaitės Bučiuvienės (chormeisteris Raimondas Dievinas, koncertmeisteris Savėlijus Batavičius).

Šventės akimirkos.

 

Dainų šventės aidai...

Tautinių muzikos instrumentų orkestras švenčia dvidešimties,  o  jaunučių choras vienerių metų kūrybinio darbo sukaktis. Šie kolektyvai reprezentavo mūsų mokyklą. svarbiausiame metų įvykyje -  respublikinėje Moksleivių Dainų šventėje Vilniuje, Vingio parke.

Chorą ir orkestrą į dainų šventę išlydėjo tėveliai, kartu vyko ir vadovai G, Bučiuvienė, M. Voronovienė, D. Jankuvienė, V.Virbickas,  chormeisteris R.Dievinas, koncertmeisteris S.Batavičius, mokytojai A.Nainytė,  E.Čepulienė ir D.Baranuskienė.

Tik nuvykę  į Vilnių,  su Jubiliejumi dainomis ir muzika pasveikinome mūsų mielus bičiulius -  „Iveco“ firmos atstovus Lietuvoje – UAB „Transmitto“. Pasipuošę jų dovanomis ir pasivaišinę saldumynais, dainorėliai ir muzikantai išvyko į repeticijas. Nustebino didžiulis kelių tūkstančių vaikų choras, smagus bangavimas rankomis, šūksniai ir... apšlakstymai vandeniu, nes buvo tikrai karšta.

Daug įspūdžių  vaikams paliko sostinė Vilnius. Nuotraukose įamžintos Dainų šventės akimirkos, ekskursijos į Gedimino pilį, Arkikatedrą, Senamiestį.

Nuotraukos iš šventės.

 

Sėkmė lydėjo akordeonistus Latvijoje

Balandžio 21 dieną Daugpilyje vyko X Tarptautinis muzikos mokyklų akordeonistų – solistų konkursas „Naujene 2012“, kuriame dalyvavo Ventos muzikos mokyklos mokytojos Vaidos Mikalauskienės jaunieji akordeonistai – Vilius Mažeika ir Viktorija Naciūtė. Abu moksleiviai savo amžiaus kategorijose pelnė I vietos laureatų apdovanojimus ir kvietimą dalyvauti Tarptautiniame akordeonistų konkurse Kaliningrade kitais mokslo metais.

Balandžio 25 – 28 dienomis mokytoja Vaida Mikalauskienė ir jos ugdytinė Viktorija Naciūtė dalyvaus Tarptautiniame akordeonistų konkurse Sarajevo muzikos akademijoje (Bosnija ir Hercegovina).

Fotografijos iš renginio
 
«PradžiaAnkstesnis111213SekantisPabaiga»

Puslapis 12 iš 13
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.