Pradžia Veikla Koncertinė veikla
Dalyvavimas koncertuose

„ MES LIETUVOS VAIKAI “

BendraBirželio 12 dieną jaunieji dainininkai, šokėjai, muzikantai – visa moksleivija Klaipėdoje šventė ketvirtąjį festivalį  ,,Mes Lietuvos vaikai “. Šis festivalis tampa vienu svarbiausiu Dainų švenčių pasirengimo etapu bei nenutrūkstamu muzikiniu ugdymu ir tradicijų puoselėjimu mokyklose. Festivalyje dalyvavo 7000 dalyvių. Šventėje parodomas platus vaikų ir jaunimo meninės raiškos spektras. Tai chorai, etnografiniai ir folkloriniai ansambliai, lietuvių liaudies instrumentų  orkestrai, šokėjai . Meno kolektyvų moksleivija įsilieja į Lietuvos muzikinės kultūros erdvę parodydami individualų, savitą braižą , patys dvasiškai praturtėdami ir tuo dalindamiesi su vis didesniu muzikos ir meno gerbėjų būriu.

Su malonumu šioje nuotaikingoje šventėje dalyvavo Ventos muzikos mokyklos Tautinių muzikos instrumentų orkestro birbynininkai, kanklininkės, skudutininkai ir jų mokytojai: V.Virbickas, D.Jankuvienė, A.Nainytė, G.Jankus. Didžiuojamės, kad festivalyje skambėjo jungtinio lietuvių liaudies instrumentų orkestro atliekamas V.Virbicko kūrinys ,,Žemaičių karčiamėlėj“, kurį diriguoti buvo patikėta Tautinių muzikos instrumentų orkestro vadovei , mokyklos direktorei M.Voronovienei.

Skaityti daugiau...
 

Koninas 2011

Ventos muzikos mokyklos mokinė, Ieva Petrikaitė ir mokytoja Genovaitė Bučiuvienė dalyvavo 32-ajame tarptautiniame vaikų ir jaunimo dainų ir šokių  festivalyje ,, Koninas 2011'', kuris vyko Lenkijoje, Konine. Iš viso festivalyje dalyvavo 2000 dalyvių. Ieva pasirodė 14-16metų kategorijoje, kurioje dalyvavo 39 dalyviai iš Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos. Ieva buvo vienintelė dalyvė iš Lietuvos. Festivalis vyko 5 dienas: nuo 06-01 iki 06-05 dienos. Buvome maloniai priimti, turėjome grupės vadovą, kuris vertėjavo į rusų kalbą. Gyvenome medicinos mokykloje, mėgavomės skaniu maistu.  
Be galo buvo smagu dainuoti grojant įžymiam Konino bigbendo orkestrui. Ievos atliekama daina ,,I have nothing'' susilaukė didžiulių komplimentų iš komisijos narių ir orkestro muzikantų ir aukščiausiais balais įvertinti nukeliavome iki finalo.

Už kelionę nuoširdžiai norime padėkoti Akmenės rajono savivaldybės merui V.Mitrofanovui ir savivaldybės administracijos direktoriui A.Niciui. Taip pat nuoširdų ačiū tariame UAB „Bigso“ direktoriui J.Sluckui ir į kelionę lydėjusiai mokytojai E.Čepulienei.

 
Žemaičių Kalvarijoje skambėjo džiazas
Parašė R.Šmigelskienė   

Balandžio 29 d. Žemaičių Kalvarijos kultūros centre vyko III-asis vaikų ir jaunimo džiazo muzikos festivalis. "Ž. Kalvarija JAZZ 2011"
Džiazo festivalyje dalyvavo Platelių meno mokyklos ir Žemaičių Kalvarijos muzikos skyriaus, Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos, Židikų ir Sedos filialų, Akmenės rajono Akmenės ir Ventos muzikos mokyklos,  Mažeikių „Domisolės“ akordeono mokykla bei Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos auklėtiniai.
Renginio pradžioje festivalio dalyvius ir žiūrovus pasveikino Plungės rajono meras Albinas Klimas, Žemaičių Kalvarijos seniūnijos bendruomenės „Gardai“ pirmininkas Bronius Kleinauskas.

Skaityti daugiau...
 

Balandžio 29 d. Neringoje vyko XI Žemaitijos ir Klaipėdos krašto tautinės muzikos ansamblių festivalis, kuriame dalyvavo Ventos muzikos mokyklos Tautinių muzikos instrumentų orkestras (vad. M.Voronovienė), birbynininkų ansamblis (vad. V.Virbickas), skudutininkų ansamblis (vad. D.Jankuvienė), folkloro ansamblis „Austėja“ (vad. A.Nainytė). Festivalyje koncertavo 64 kolektyvai, 530 dalyvių.

Skaityti daugiau...
 

2011 kovo 24 d. mokyklos merginų vokalinis ansamblis ir solistė Ieva Petrikaitė (vad. vyr. mokytoja G.Bučiuvienė) koncertavo Latvijos respublikoje, Aucėje vykstančiame džiazo festivalyje-seminare.

 
«PradžiaAnkstesnis111213SekantisPabaiga»

Puslapis 13 iš 13
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.