Pradžia Veikla Dalyvavimas konkursuose
Dalyvavimas konkursuose

„Piano Frequency“ Liepojoje

Gruodžio 12d. Liepojos koncertinės halės „Great Amber“ kamerinėje salėje, vyko I-asis tarptautinis jaunųjų pianistų konkursas „Piano Frequency“. C grupėje (13-15m.) varžėsi ir Ventos muzikos mokyklos mokinė Emilija Lopaitytė. Atlikta programa:  J. S. Bach „Preliudas ir Fuga“ B-dur BWV 866, F. Chopin „Mazurka“ op.68 Nr.4, J. Ivanovs „Scerco“, (mokyt. Imants Vežuks).  Dvylikos konkursantų (iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos) konkurencijoje, Emilija tapo konkurso diplomante. Šiame konkurse dėl diplomanto vardo teko stipriai pakovoti – be apdovanojimo liko net 5 atlikėjai. Pasak konkursą stebėjusios aukštos kvalifikacijos fortepijono pedagogės iš Latvijos, Emilijos grojimas buvo profesionalus, labai muzikalus ir žanriškai nepriekaištingas.

Konkurso akimirkos.

 

Ventiškių sėkmė  jaunųjų pianistų konkurse

Gruodžio 7 dieną Panevėžio Vytauto Mikalausko gimnazijoje įvyko pirmasis kompozitoriaus Vytauto Mikalausko vardo jaunųjų pianistų konkursas, kuriame labai sėkmingai pasirodė Ventos muzikos mokyklos auklėtinės.

Pianistų – solistų C (14-16m.) kategorijoje laureato diplomą laimėjo Emilija Lopaitytė, atlikus programą: J. S. Bach „Preliudas ir Fuga“ B-dur BWV 866, V. Mikalauskas „Noktiurnas“ F-dur Nr.4, J. Ivanovs  „Scerco“ (mokyt. I. Vežuks).

Fortepijoninių duetų B (11-13m.) kategorijoje diplomą pelnė ir pirmą kartą, kaip duetas, konkurse dalyvavusios Imantė Vežuka ir Joana Danusevičiūtė. Mergaitės atliko: V. Mikalausko „Svajonė apie cirką“, Z. Fibich „Barkarolė“, V. Neugasimov „Tarantella“ ( mokyt. E. Čepulienė ir I. Vežuks).

Fortepinojinių duetų C (14-16m.) kategorijoje laureato diplomą pelnė Dominyka Gurinaitė ir Emilija Lopaitytė -  L. Bethoven „Rondo Moderato“, V. Mikalausko „Aš cirke“, S. Rachmaninov „Valsas“ (mokyt. I. Vežuks).

Konkurso  GRAND PRIX už geriausiai atliktą kompozitoriaus Vytauto Mikalausko kūrinį laimėjo Emilija Lopaitytė. Šio prizo steigėjai – kompozitoriaus vaikai (aktorius Gintaras Mikalauskas ir Daina Kavaliauskienė).

Nuotraukos iš konkurso.

 

„Kartu - smagiau“

Spalio 26 d. fortepijono klasės mokinės, dalyvaudamos Šiaulių Juventos progimnazijos organizuojamame festivalyje „Kartu - smagiau 2018“, pradėjo naująjį festivalinį, koncertinį ir konkursinį sezoną. Tai du fortepijoniniai duetai: Imantė Vežuka ir Joana Danusevičiūtė (mokyt. Edita Čepulienė ir Imants Vežuks, atliko Fibich „Barcarolla“ ir V. Neugasimov „Tarantella“), bei Dominyka Gurinaitė ir Emilija Lopaitytė (mokyt. I.Vežuks, atliko Beethoven „Rondo Moderato“ ir Rachmaninoff „Valsas“). Tokie festivaliai yra geriausias būdas patikrinti ir šlifuoti jaunųjų atlikėjų koncertinį pasiruošimą, stebėti bendraamžių pasirodymus. O mokytojams, metodinė sąveika su kolegomis, repertuaro ir interpretaciniais klausimais.

Nuotraukos iš festivalio.

 

III Respublikinis dainuojančių vaikų festivalis „Muzika žiedų ir vėjo“

Gegužės 17 dieną Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centre vyko III Respublikinis dainuojančių vaikų festivalis „Muzika žiedų ir vėjo“, kuriame muzikinius kūrinius atliko mokinių vokaliniai ansambliai bei jaunučių chorai.

Ventos muzikos mokyklą atstovavo  jaunučių choras ,,Čiulkinėlis" ir mergaičių vokalinis ansamblis (vadovė Donvina Savickienė, koncertmeisteris Raimondas Dievinas), kurie festivalyje atliko nuotaikingą programą.

Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus ir vyriausioji specialistė Nijolė Zakalskienė pasveikino koncerto dalyvius, linkėjo jiems gerų įspūdžių bei kolektyvų vadovams įteikė Savivaldybės mero padėkos raštus už nuoširdų darbą ir kūrybingą pedagoginę veiklą.

Daugiau nuotraukų.

 

„Baltic Brilliant“ laureatai iš Ventos

Gegužės 29 dieną  Vilniuje, Lietuvos vaikų ir jaunimo centre  vyko tarptautinis festivalis- konkursas ,,Baltic Brilliant‘‘. Konkursas  sukvietė didžiulį solistų ir šokėjų būrį iš Baltarusijos, Moldovos, Ukrainos ir net iš Egipto. Su svečiais varžėsi ir Lietuvos atlikėjai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Varėnos ir  Ventos muzikos mokyklos mokytojos Genovaitės Bučiuvienės ugdytiniai. Konkurso dalyviai atliko po du kūrinius, o juos vertino 6 narių kompetentinga  komisija iš Lietuvos ir užsienio. Komisija negailėjo aplodismentų ir Bravo šūksnių  solistei Akvilei Srūgytei, kuri  savo amžiaus kategorijoje pelnė I  laipsnio laureato diplomą. Dominyka  Gurinaitė  ir  Dominykas Mazaliauskas  savo amžiaus kategorijose pripažinti II laipsnio laureatais.

 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 5 iš 21
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.