Pradžia Veikla Dalyvavimas konkursuose
Dalyvavimas konkursuose

„Venta Piano Duo“ Grand  Prix  Elektrėnuose

Neįtikėtinai didelė sėkmė lydėjo „Venta Piano Duo“ (Dominyka Gurinaitė ir Emilija Lopaitytė, mokyt. I. Vežuks) Elektrėnuose, kur balandžio 27d. vyko  XVIII – asis  respublikinis  fortepijoninių  ansamblių  konkursas „Skambinu  su draugu“. 14 duetų  ir trio  iš visos Lietuvos  konkurencijoje, komisija Grand Prix  skyrė  būtent  Ventos  muzikos  mokyklos  auklėtinėms ir tai  dar ne viskas – „Venta  Piano  Duo“ laimėjo ir nominaciją už geriausiai atliktą klasikinį kūrinį (Beethoven „Sonata“ op. 6) ir taip pat nominaciją už geriausiai atliktą džiazinį kūrinį (M. Cornick „Blues“ ir „Swing“). Tiesiog maksimalus laimėjimas! Šis laimėjimas jau aštuntasis (6 tarptautiniai, 2 respublikiniai). Visa ši patirtis yra didžiulis stimulas ir varomoji jėga duetui  tolimesniems  siekiams.

Konkurso akimirkos.

 

„Venta piano duo“ ir vėl Marupėje

Baladžio 12d. „Venta piano duo“ (Dominyka Gurinaitė ir Emilija Lopaitytė, mokyt. I. Vežuks), jau antrą kartą dalyvavo  Noros Novikos  IX tarptautiniame mažosios kamerinės muzikos konkurse Marupėje (Latvija). Duetas konkursinę programą atliko labai gerai ir pelnė nominaciją ,,Už geriausiai atliktą šiuolaikinės muzikos kompoziciją“.  Tai – Lietuvos kompozitoriaus  V.Neugasimovo  „Autumn in Paris“ ir „Rumba for Johann“ .  Šį kūrinį duetas ruošė specialiai šiam konkursui.

Konkurso akimirkos.

 

„Karštas“  „Muzikinis pavasaris“ Panevėžyje

Balandžio 20 d. Ventos muzikos mokyklos mokinė Emilija Lopaitytė (mokyt. I.Vežuks), dalyvavo respublikiniame jaunųjų pianistų konkurse „Muzikinis Pavasaris“, kuris vyko Panevėžio dailės galerijoje. Šis konkursas dvigubai jubiliejinis – skirtas Lietuvos atkūrimo šimtmečiui ir Panevėžio muzikos mokyklos 70 metų jubiliejui. Konkurso dalyviai atvykę iš visos Lietuvos.

Emilija konkursinę programą  (B.Dvarionas „Pėdos“, N. Rakov „Koncertinis etiudas“) atliko muzikaliai ir emociškai stabiliai. Komisija ( prof. S.Okruško, mokyt.ekspertas R. Lukošius, Panevėžio muzikos mokyklos direktorė Žydrūnė Pilkauskienė) tai įvertino antrąja vieta. Puiki Emilijos sėkmė!

Konkurso nuotraukos.

 

Festivalis VII-asis, bet konkursas I-asis

VII  Šiaulių fortepijoninių duetų festivalio naujovė, ne tik meistriškumo kursai ir koncertai visose Šaulių regiono muzikos mokyklose, bet ir jaunųjų fortepijoninių duetų tarptautinis konkursas. Konkurso rengėjai įvedė dar vieną naujovę -  „D“ grupę, kurioje varžėsi mišrūs duetai (mokytojai/ tėvai ir mokiniai).

„B“ grupėje antros vietos laureato diplomą ir teisę koncertuoti laureatų koncerte iškovojo „Venta Piano Duo“ (Emilija Lopaitytė ir Dominykas Gurinaitė, mokyt.I.Vežuks. Programoje: M. Cornick „Swing“ ir „Blues“, L.van Beethoven „Sonata“ op.6, Id.). Teisę koncertuoti turėjo tik 1-osios vietos nugalėtojai, tačiau dėl labai mažo balų skirtumo tarp 1-osios ir 2 – osios vietos, komisijos pirmininkas profesorius iš Maskvos M. Nikešičevas, suteikė papildomą teisę koncertuoti laureatų koncerte „Venta Piano Duo“.

Skaityti daugiau...
 

„Muzikuokime kartu 2018“

Jau trečią kartą nuskambėjo įspūdingasis fortepijoninių duetų festivalis „Muzikuokime kartu“, kuris įvyko  Joniškio A. Raudonikio meno mokykloje. Mūsų mokyklą festivalyje atstovavo du duetai: Imantė Vežuka ir Joana Danusevičiūtė (mokyt. Edita Čepulienė ir Imants Vežuks), bei Dominyka Gurinaitė ir Emilija Lopaitytė (mokyt. Imants Vežuks). Be gerų emocijų, draugiškumo, šiame festivalyje išryškėjo dar vienas aspektas: renginys įgavo neformalaus seminaro-praktikumo parametrus. Mokytojai dalijosi savo patirtimi, stebėjo kitų atlikėjų grojimą, keitėsi fortepijoninių duetų literatūra ir t.t.  Įspūdžių ir emocijų daug taip pat ir jauniesiems atlikėjams (26 duetai, 51 mokinys). Visa tai stimuliuoja kūrybišką sąveiką tarp mokytojų ir mokinių.

Festivalio momentai.

 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 7 iš 21
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.