Pradžia Veikla Dalyvavimas konkursuose
Dalyvavimas konkursuose

Maestro Ruduo 2017

Aukso spalvomis pasipuošęs ,,Maestro Ruduo“ sukvietė didžiulį būrį jaunųjų solistų į respublikinį vaikų ir jaunimo populiariosios muzikos festivalį-konkursą, kuris vyko Plungės Mykolo Oginskio meno mokykloje. Jame varžėsi dalyviai iš  Kauno, Klaipėdos, Palangos, Šiaulių, Tauragės, Plungės, Mažeikių ir mūsų Ventos muzikos mokyklos. Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad ,,Maestro Ruduo‘‘ ir mums padovanojo 3 laureatų diplomus. Dominykas Mazaliauskas savo vidine emocija ir gražiu balso tembru sužavėjo ne tik publiką, bet ir komisiją, savo amžiaus E kategorijoje pelnė I laipsnio laureato diplomą. Labai išraiškingai, emocionaliai nuskambėjo Akvilės Srūgytės atliekamas postmodern kūrinys ,,Creep“. Ji  D kategorijoje pelnė II laipsnio  laureato diplomą.  Charizmatiškai, gražiu vokalu Etta James kūrinį atliko  Domynika Gurinaitė ir C kategorijoje  pelnė III laipsnio laureato diplomą. Visi laureatai buvo apdovanoti piniginėmis premijomis.

Dalyvius vertino kompetentinga 4 narių komisija. Komisijos pirmininkas-Artūras Novikas, Vilniaus kolegijos menų fakulteto docentas, džiazo mokyklos mokytojas-ekspertas. Raimonda Vaičiūtė - Klaipėdos St. Šimkaus konservatorijos džiazo skyriaus vedėja, Liepojos muzikos konservatorijos džiazo vokalo dėstytoja. Veronika Čičinskaitė-Vilniaus Tallat-Kelpšos konservatorijos džiazinio dainavimo dėstytoja ir Rita Urnežienė- Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos direktorė, vokalo pedagogė.

Aš labai džiaugiuosi savo  darbščiais mokiniais ir aukštais jų pasiekimais.  Labai esu dėkinga Dominykos mamytei Danguolei Gurinienei už pagalbą vykstant į konkursą.

Mokytoja - Genovaitė Bučiuvienė

 
Parašė Mokytoja Genovaitė Bučiuvienė   

„Baltic talents - 2017“

Trijų Baltijos šalių Latvijos, Estijos ir Lietuvos draugystė  sukvietė didžiulį solistų ir šokėjų būrį į Latvijos respubliką. Gegužės 22 dieną Rygos koncertų salėje ,,Maskvos namai“ vyko tarptautinis konkurso finalas ,,Baltic talents-2017“.  Konkurse dalyvavo solistai iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos.  Savo nepriekaištingu vokalu ir įtaiginga emocija konkurso komisiją sužavėjo mūsų Ventos muzikos mokyklos solistai  Akvilė Srūgytė,  Dominyka Gurinaitė, Beatričė Kulikauskaitė ir Dominykas Mazaliauskas. Rygoje mus vėl lydėjo sėkmė ir į Ventą parvežėme 3 laureatų diplomus ir 3 taures bei diplomanto apdovanojimą.  Akvilė Srūgytė laimėjo 1- ąją laureatės vietą, o Dominyka Gurinaitė 2-ąją laureatės vietą. Trečias kartas sėkmingas buvo Dominykui Mazaliauskui kuris laimėjo 3-ąjį laureato diplomą. Beatričė Kulikauskaitė pelnė diplomantės diplomą. Dalyvius vertino kompetentinga 5 narių komisija.

Aš džiaugiuosi savo darbščiais mokiniais ir jų aukštais pasiekimais. Dėkojame Akmenės rajono savivaldybės administracijai už suteiktą transportą vykstant į konkursą.

Konkurso akimirkos.

 

II- asis Respublikinis dainuojančių vaikų festivalis „Muzika žiedų ir vėjo“

Gegužės 17 d. Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centre vyko II Respublikinis dainuojančių vaikų festivalis „Muzika žiedų ir vėjo“, kuris  reiškia, kad dainuojantys, šėlstantys, besidžiaugiantys vaikai ir yra tarsi gėlių žiedai bei vėjas. Festivalyje dalyvavo apie 350 vaikų iš Mažeikių, Šiaulių, Ventos, Naujosios Akmenės, Plungės meno ir muzikos mokyklų, lopšelių darželių,  pagrindinių ir pradinių mokyklų.  Muzikinius kūrinius atliko pradinių klasių mokinių ansambliai bei jaunučių chorai.

Ventos muzikos mokyklą festivalyje atstovavo mergaičių vokalinis ansamblis ir jaunučių choras „Čiulkinėlis“ (vadovė – Donvina Savickienė, koncertmeisteris – Raimondas Dievinas).

Daugiau nuotraukų.

 

XIV Respublikinis festivalis – konkursas „Dainuoju gimtiesiems šilams“

Gegužės 12 dieną Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazijoje vykusiame respublikiniame festivalyje – konkurse „Dainuoju gimtiesiems šilams“ III klasės solinio dainavimo mokinės Austėja Rimkutė, Austėja Nociūtė, I-IV klasių mergaičių vokalinis ansamblis tapo A grupės prizininkėmis bei buvo apdovanotos nugalėtojų diplomais ir rėmėjų dovanomis. Konkursui mokines paruošė mokytoja metodininkė Donvina Savickienė, koncertmeisteris - Raimondas Dievinas.

Festivalis  – konkursas „Dainuoju gimtiesiems šilams“ pirmą kartą dainininkus sukvietė 1999 metais. Šiemet jis vyko keturioliktą kartą ir tapo populiariu respublikiniu muzikos renginiu, kuris organizuojamas kas dveji metai. Tai vienas iš nedaugelio Lietuvoje organizuojamų muzikinių renginių, kuris gali didžiuotis susirinkusiųjų atlikėjų gausa iš visos šalies.

Dalyvius vertino operos solistė Diana Tiškovaitė, Vytauto Didžiojo Universiteto Muzikos akademijos dainavimo studijų magistrantai, tarptautinių konkursų laureatai Gabrielė Skromanaitė bei Martynas Žukauskas, Kelmės r. savivaldybės švietimo, kultūros, meno atstovai.

Nuotraukos iš konkurso.

 

„Motinų įskiepyta kalba“

Gegužės 5 dieną, Papilės Kazio Narščiaus bibliotekoje skambėjo gražiausi žodžiai, posmai, dainos Motinai ir kalbai. Surengtoje muzikinėje popietėje „Motinų įskiepyta kalba“ buvo paminėta ir Spaudos atgavimo, kalbos - knygos diena.

Gražiausias dainas apie Mamą  renginyje atliko dalyvavusios Ventos muzikos mokyklos mokinės: Joana Danusevičiūtė, Rugilė Liaubaitė, Austėja Nociūtė, Fausta Borusevičiūtė, ir Jolanta Gricienė (mokytoja metodininkė Donvina Savickienė).

Daugiau nuotraukų.

 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 9 iš 21
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.