Pradžia Veikla Dalyvavimas konkursuose
Dalyvavimas konkursuose

Solistų ir vokalinių ansamblių konkursas ,,Dainų mozaika“

Balandžio 28 d. N. Akmenės kultūros centre vyko I-asis solistų ir vokalinių ansamblių konkursas ,,Dainų mozaika“. Konkurse dalyvavo atlikėjai iš Aucės (Latvija), Mažeikių, Kaišiadorių, N. Akmenės, Akmenės, Ventos muzikos ir meno mokyklų, kurie varžėsi trijose amžiaus grupėse.

Ventos muzikos mokyklą atstovavo III klasės solinio dainavimo mokinės Austėja Rimkutė ir Austėja Nociūtė, bei mergaičių vokalinis ansamblis.  Dalyvius vertino kompetentinga komisija, kurios pirmininkė - operos solistė Diana Tiškovaitė.

Kiekvienoje amžiaus grupėje buvo paskelbtas pagrindinis laureatas, bei skirtos trys prizinės vietos.  Sėkmė šypsojosi mergaičių ansambliui, kuris nepriekaištingai atliko konkursinę programą ir pelnė laureato vardą. Solistė Austėja Nociūtė konkurse laimėjo II laipsnio diplomą. Renginio organizatoriai visiems dalyviams, mokytojams įteikė padėkas ir atminimo dovanas.

Konkursui ,,Dainų mozaika“ mokines paruošė mokytoja metodininkė Donvina Savickienė, koncertmeisteris - Raimondas Dievinas.

Nuotraukos.

 
Parašė mokytoja G.Bučiuvienė   

Baltijos perlai atplaukė į Ventą

Auksinė Baltijos žuvelė ant savo pelekų atplukdė 3 perlus į Ventą. Jau 8-tą kartą Klaipėdoje gegužės 5 dieną vyko tarptautinis populiariosios muzikos konkursas ,,Linksmieji perliukai“. Į konkursą atplaukė 87 solistai ne tik iš Lietuvos didžiųjų miestų, bet ir svečiai iš Polesko bei Kaliningrado, Rusijos Federacijos. Konkurse dalyvavo ir mūsų muzikos mokyklos solistės Beatričė Kulikauskaitė, Akvilė Srūgytė ir  Dominyka Gurinaitė. Ypač sunki kova teko Dominykai Gurinaitei, kuriai reikėjo rungtis  C kategorijoje su 24 varžovais. Dominyka nepriekaištingai atliko savo kūrinį, suvenyras-perlas ir 1-oji laureatės vieta atiteko jai.  Antrąjį perlą ir 2 laureatės vietą E kategorijoje savo skambiu kaip krikštolas balsu pelnė Beatričė Kulikauskaitė. Labai išraiškingai, emocionaliai ir stipriai nuskambėjo Akvilės Srūgytės  atliekamas kūrinys. Ji savo D kategorijoje rungėsi su15 dalyvių ir pelnė 3 laureatės diplomą ir perlą. Konkurse atlikome naują ir gana sudėtingą II pusmečio repertuarą. Dalyvius vertino kompetentinga 6 narių komisija.

Aš labai džiaugiuosi savo mokinių aukštais pasiekimais ir didžiulėmis jų pastangomis.  Labai esu dėkinga savo mokinių tėveliams už sudarytas sąlygas ir pagalbą vykstant į konkursus.

Daugiau nuotraukų.

 
Parašė mokytoja metodininkė G.Bučiuvienė   

Pavasario fiesta 2017

Pavasariui įsibėgėjant, kai dienos vis ilgėja, o paukščiai vis skardžiau džiugina savo giesmėmis, jau XIII kartą Kaune ,, Combo‘‘ klube balandžio 23 dieną vyko tarptautinis populiariosios muzikos konkursas ,,Pavasario fiesta 2017‘‘, organizuojamas VŠĮ ,,Pramogų karalystė‘‘. Į konkursą sugužėjo 104 solistai ne tik iš Lietuvos didžiųjų miestų, bet ir svečiai iš Latvijos bei Lenkijos respublikų. Savo jėgas išbandė ir mūsų 4 solistai iš Ventos muzikos mokyklos, kurie ant savo gležnų sparnų parskraidino pačius aukščiausius pavasarinius apdovanojimus. Jaunoji solistė Dominyka Gurinaitė atliko pop divos Beyoncės kūrinį ,,Running‘‘ ir laimėjo 2 vietos laureatės diplomą bei statulėlę. Ji varžėsi su „Lietuvos talentų‘‘ super finalininke Milėja Stankevičiūte. Akvilė Srūgytė dainavo kitos mega žvaigždės Aguileros kūrinį „You lost me‘‘ ir pelnė patį aukščiausią 1 vietos laureatės diplomą ir statulėlę. 17-19 metų amžiaus grupėje varžėsi Dominykas Mazaliauskas ir Beatričė Kulikauskaitė, daugelis jų varžovų konservatorijų studentai bei TV projektų dalyviai. Visose amžiaus kategorijose dalyvavo stiprūs varžovai - svečiai. Beatričė atliko legendinės žvaigždės Whitney Houston kūrinį ,,I have nothing‘‘ ir pelnė 3 vietos laureatės diplomą ir statulėlę. Dominykui Mazaliauskui dar tik pirmi žingsniai didžiojoje scenoje, tačiau labai sėkmingi, jis tapo diplomantu. Dominykas atliko žymiosios dainų kūrėjos ir atlikėjos Lanos Del Rey  „Salvatore“ .

Konkurse buvo galima pasidžiaugti išties aukštu solistų profesionalumu, menine įtaiga. Dalyvius vertino kompetentinga tarptautinė komisija. Visi dalyviai ir jų mokytojai buvo šiltai sutikti ir apdovanoti organizatorių Jovitos Murauskaitės ir Edvardo Pavlikovičiaus suvenyrais ir padėkos diplomais.

Aš labai didžiuojuosi savo mokiniais ir jų aukštais pasiekimais bei nuoširdžiai dėkoju jų tėveliams.

 

Jaunosios Ventos pianistės – virtuozės  Kretingoje.

Kovo 17-ąją dieną, Ventos muzikos mokyklos I.Vežuko klasės mokinės Emilija Lopaitytė, Dominyka Gurinaitė ir Imantė Vežuka, dalyvavo labai įdomiame ir intriguojančiame V – ąjame Žemaitijos krašto etiudų konkurse, kuris vyko Kretingos meno mokykloje.

Kuo įdomus mums šis konkursas? Žodis „etiudas“, turi daug reikšmių ir sąvokų (ir ne tik muzikoje). Tačiau šiuo atveju, „etiudas“ – pjesė pianistinei technikai lavinti. Etiudus kūrė žymūs kompozitoriai savo mokiniams, tai F.Listas,  K.Černi,  M.Moškovskis ir daugelis kitų. Etiudai dažnai skiriami vienam pianistinės technikos (oktaviniai, smulkiosios technikos, intervaliniai) pavidalui tobulinti, bet būna ir mišrios technikos.  Pasak, Kretingos meno mokyklos direktoriaus pavaduotojos  ir konkurso komisijos pirmininkės Danutės Černienės, etiudas – tas pamatas (gamos ir pratimai taip pat) ant kurio statomas visas muzikinis pastatas.

Skaityti daugiau...
 

Šiaulių regiono vaikų ir jaunimo dainavimo konkursas „Tau, mama“

Balandžio 25 d. Šiaulių regiono vaikų ir jaunimo dainavimo konkurse „Tau, mama“, vykusiame Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje, Ventos muzikos mokyklos III klasės mokinė Austėja Nociūtė (mokytoja metodininkė Donvina Savickienė),  B kategorijoje laimėjo ir buvo apdovanota III vietos laureato diplomu. Mokinei konkurse akompanavo mokytojas metodininkas Raimondas Dievinas.

Konkursas buvo skirtas skatinti vaikų ir jaunimo meninę raišką, ugdyti vertybines nuostatas, kūrybinę iniciatyvą, estetinį skonį ir originalumą, gebėjimą išreikšti meilę, pagarbą ir dėkingumą mamai.

Šiaulių regioną konkurse 47 atstovavę solistai ir ansambliai atliko po dvi dainas, kuri viena iš jų privalomas kūrinys – daina apie mamą.

 
«PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga»

Puslapis 10 iš 21
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.