Pradžia Veikla Mokyklos renginiai
Mokyklos renginiai

V- asis lietuviškos muzikos festivalis „Ant muzikos kranto“

„Kažkas magiško ta muzika. Nuramina, pralinksmina, kartais nuliūdina. Padeda atsipalaiduoti, užsimiršti, susikaupti, atgaivinti. Muzika - yra saviraiškos būdas, kurios klausydami  išreiškiame dalį savo asmenybės, o dainų tekstuose randame tai, ką ilgą laiką norėjome išsakyti, bet ieškojome tam žodžių. Muzika - neatsiejama gyvenimo dalis, nes ji yra visur - upės čiurlenime, paukščių giesmėj, klaviatūros tarškėjime. Muzika mus lydi kiekviename žingsnyje“.

Balandžio 5 dieną Ventos muzikos mokykla surengė penktąjį lietuviškos muzikos festivalį „Ant muzikos kranto“, kuriame dalyvavo Plungės Mykolo Oginskio, Platelių, Kuršėnų meno mokyklų, Naujosios Akmenės, Akmenės, Ventos muzikos mokyklų, Papilės S.Daukanto gimnazijos mokiniai ir mokytojai. Festivalio dalyviai įvairiausiais instrumentais ir jaunųjų atlikėjų balsais atskleidė plačią lietuvių muzikos panoramą. Programoje skambėjo lietuvių kompozitorių kūriniai, kurie atspindėjo lietuvių tautos dvasią, pasižymėjo savitu lietuvių kūrybai būdingu muzikos turiniu ir išraiškinga muzikine kalba, meninėmis priemonėmis, puošmenomis bei melodiniais vingiais.

Festivalio pabaigoje mokytoja Donvina Savickienė padėkojo visiems dalyviams už lietuviškos muzikos sklaidą, suteiktą estetinį džiaugsmą, nuoširdų bendravimą ir bendradarbiavimą tarp meno įstaigų. Laikinai einanti direktorės pareigas mokytoja Dalia Jankuvienė festivalyje dalyvavusiems atlikėjams, mokytojams, koncertmeisteriams, bei Ventos MM mokytojui – organizatoriui Savėlijui Batavičiui įteikė padėkos raštus, gėles.

Nuotraukos iš festivalio.

 

 

Mokytojų G.Bučiuvienės ir R.Dievino mokinių kalėdinis koncertas.

Mokytojų V.Griciaus, D.Jankuvienės ir G.Jankaus mokinių kalėdinis koncertas.

Mokytojų A.Nainytės, V.Virbicko ir S.Batavičiaus mokinių kalėdinis koncertas.

Mokytojų E.Čepulienės ir D.Savickienės mokinių kalėdinis koncertas.

Ankstyvojo muzikinio ugdymo grupės kalėdinis koncertas (mokytoja D.Jankuvienė).

Mokytojų I.Vežuko ir S.Altukavičiaus mokinių kalėdinis koncertas.

 
Parašė Ugnė Joniškytė   

Jaunimo iniciatyva sukosi „Muzikinėje karuselėje“

Mūsų muzikos mokyklos Mokinių taryba kasmet rengia Jaunimo iniciatyvų ir laisvalaikio užimtumo plėtojimo projektus, kurių dėka jaunimo iniciatyvos praturtina mokyklos muzikinį gyvenimą visų pamėgtais renginiais – jaunųjų talentų festivaliu „Menų mozaika“ arba muzikine olimpiada.

Šių metų lapkričio 16 dieną jaunimą vėl suvedė į vieną didelį būrį antrą kartą dalyvauti muzikinėje olimpiadoje. Tiesa, šį kartą olimpiada „Muzikinė karuselė“ sulaukė gausesnio komandų skaičiaus – čia varžėsi penkios komandos iš kaimyninių muzikos ir meno mokyklų: Naujosios Akmenės muzikos mokyklos Akmenės filialo, Kuršėnų meno mokyklos, dvi komandos iš Naujosios Akmenės muzikos mokyklos ir komanda iš mūsų mokyklos.

Mokinių tarybos aktyvistės bei renginio organizatorės ir vedėjos Greta Jankutė ir Toma Leistrumaitė, persirengusios muzikiniais personažais – Pauze ir Repriza, žaismingai pristatė komandas ir jas atlydėjusias mokytojas. Rimtumo olimpiadai suteikė komandas vertinusi komisija: pirmininkė – mūsų mokyklos direktorė, mokytoja metodininkė Minifreda Voronovienė, Akmenės filialo komandą „Žydrūnės svajoklės“ atlydėjusi vyresnioji mokytoja Žydrūnė Kazlauskaitė, Kuršėnų meno mokyklos komandą „Septakordas“ atlydėjusi mokytoja metodininkė Lina Jaroševienė, Naujosios Akmenės muzikos mokyklos komandą „Comodo“ paruošusi mokytoja metodininkė Aldona Savčikienė ir tos pačios mokyklos mokytoja metodininkė Meilutė Girskienė, kuri kartu su vyresniąja mokytoja Romena Šimkuviene atlydėjo komandą „Neumos“.

Mūsų mokyklai atstovavo komanda „Gama“, kurią kuravo vyresnysis mokytojas Savėlijus Batavičius.

Skaityti daugiau...
 

Koncertas „Padovanok svajonę“

„Kai žmogus svajoja - Jis gražus. Kai svajonės išsipildo - Jis laimingas. Mes džiaugiamės ir esame laimingi, jog svajonėse matome vaivorykštę, susidedančią iš septynių vaivorykštės spalvų, kurios prikelia šviesą. Savo svajonėse mes girdime muziką, susidedančią iš septynių natų, kurioje gimsta melodijos – kupinos meilės tėvynei ir jos gamtos grožiui, liaudies dainai, pavasariui ir  meilei“.

Šiais žodžiais pavasario koncertą ,,Padovanok svajonę“ gegužės 13 dieną dovanojo Ventos muzikos mokyklos Muzikos mėgėjų ugdymo programos Suaugusiųjų grupė. Koncerte dalyvavo gitaros ir dainavimo subtilybių besimokantys suaugusieji: Simona Kondrotienė, Jolanta Gricienė, Inesa Sovienė, Andrius Pocevičius bei vokalinė grupė, kurie savo išmoktą programą atliko kartu su juos ruošusiais mokytojais. Programoje skambėjo aranžuotos lietuvių liaudies dainos, klasikinė, vokalinė muzika, akompanavo mokytojai: Raimondas Dievinas, Donvina Savickienė, Dalia ir Gintautas Jankai, Vidmantas Virbickas, Savėlijus Batavičius.

Koncerto pabaigoje sveikinimo ir padėkos žodžius tarė mokyklos direktorė Minifreda Voronovienė, Ventos seniūnė Genovaitė Mačiuvienė, Ventos regioninio parko direktorius Andrius Almanis, Papilės kultūros namų dainininkai, kurie nuoširdžiai pasidžiaugė koncertine  programa.

Koncerto nuotraukos.

 
Parašė G.Bučiuvienė   

„Dainuok, pavasari!“

Pavasarinėmis gėlėmis kvepianti, romantika dvelkianti salė, sukvietė dainuojančių vaikų tėvelius ir svečius į Ventos muzikos mokyklos pavasarinį koncertą. Koncerte svečiavosi ir rajono vicemeras Apolinaras Nicius.

Nuotaikingai, su humoru renginį vedė Dominyka Gurinaitė ir Tomas Buta. Koncertą pradėjo patys mažiausieji: Beatrisė Rastokaitė, Tomas Buta, Kornelija Klimaitė ir TV konkurso „Dainų dainelė 2016“ dalyvė – Dominyka Gurinaitė. Iš jų mažų širdelių skambėjo dainos apie pavasarį, dainos skirtos mamytėms, tėveliams ir Šeimos dienai paminėti. Labai profesionaliai savo programą atliko vyresnieji: Akvilė Srūgytė, Dominykas Mazaliauskas, operiniu balsu sužavėjo Eidmatė Lileikytė, kokursinę programą atliko tarptautinių konkursų laureatės: Viktorija Kontrimaitė, Beatričė Kulikauskaitė ir Laura Kodytė, kuriai šis koncertas jau paskutinis. Koncertą papuošė nuotaikingi duetai – tai Dominyka ir Kornelija, Eidmantė ir Akvilė, na, ir jausmingoji, žaismingoji porelė – Laura ir Dominykas. Žinoma, ir koks koncertas be teatrališkos, smagios merginų grupės „Belekuoks“, kurioje dainuoja Eidmantė Lileikytė, Laura Poškutė, Akvilė Srūgytė, Viktorija Kontrimaitė, Monika Žurauskaitė ir Gabija Srūgytė.

Koncerto programą papuošė mokytojo metodininko Imanto Vežuko mažoji pianistė Imantė Vežuka ir tarptautinių konkursų diplomantės, laureatės – Emilija Lopaitytė ir Dominyka Gurinaitė.

Gražių žodžių vaikams ir tėveliams negailėjo mokyklos direktorė Minifreda Voronovienė. Padėkos žodžius tarė mokinės – Beatričė Kulikauskaitė ir Laura Kodytė. Klausytojai atlikėjams negailėjo plojimų ir šūksnių, o dainininkai visus žiūrovus apdovanojo pavasariniais žiedais.

Nuoširdų ačiū tariu UAB „Garso projektai“ vadovui Donatui Rakščiui už labai kokybišką garsą ir galimybę dainuoti su belaidžiais mikrofonais. Už vaikams padovanotą saldžią dovanėlę, dėkoju parduotuvės „MAXIMA“ direktorei Žanai Kulikauskienei.

Labai didžiuojuosi ir džiaugiuosi savo brangiais mokiniais, kurie vis labiau ir labiau skleidžiasi kaip tie pavasariniai žiedai.

Nuotraukose koncerto akimirkos.

 
«PradžiaAnkstesnis12345678SekantisPabaiga»

Puslapis 3 iš 8
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.