Pradžia Veikla Mokyklos renginiai
Mokyklos renginiai

„Mamytėms – koncertas ir tėvelių susirinkimas“

Kartu su pirmaisiais saulės spinduliais beldžiasi pavasaris, su pirmosiomis paukščių trelėmis atkeliauja šventė, kai gražiausi žodžiai ir gėlių žiedai dovanojami pačiam artimiausiam žmogui – Mamai, kuri mus lydi nuo pirmo žodžio, nuo pirmo žingsnio. Nėra ir nebus artimesnio žmogaus, švelnesnių rankų, šiltesnio žvilgsnio už mamos, nes Ji – kaip žemės ir pasaulio šviesa, kaip saulė giedrame danguje, kaip paukštis dainoje, kaip ašara mūsų akyse.

Balandžio 27 dieną Ventos muzikos mokykla surengė nuostabią šventę Motinos dienos minėjimui bei susirinkimą, skirtą mažųjų dainininkų ir muzikantų tėveliams.

Šventės pradžioje sveikinimo žodį Mamoms tarė mokyklos direktorė Minifreda Voronovienė. Ji pasidžiaugė mažaisiais ugdytiniais, kurie keliauja į muzikos garsų šalį, bei pasiektais pirmaisiais mokslo metų rezultatais. Mokyklos vadovė su tėvais aptarė muzikos mokyklos ugdymo kaitos aktualijas: nuo teorijos iki praktikos. Direktorė pristatė pranešimą tema „Muzikinio ugdymo įtaka asmenybės formavimui(si)“ bei diskutavo su tėvais apie naujus iššūkius mokiniams, mokytojams ir mokyklai, ugdant šiuolaikinius vaikus.

Koncerto metu gražiausią muzikos garsų bei dainų puokštę dovanojo ankstyvojo amžiaus mažieji dainininkai, Viltė Mišeikytė, Joana Danusevičiūtė, Karolina ir Ema Nacytės, berniukų vokalinis ansamblis ,,Ledinukai“, Rugilė Ginotytė, Ugnė Parieštytė, Austėja Rimkutė, Armandas Mikalauskas, mišrus I-III klasių vokalinis ansamblis, Rugilė Buišaitė, Gvidas Jatkauskas, Andrėja Rusteikaitė, Matas Navickas, Joris Noreikis, Beatrisė Rastokaitė, Domantas Mančius bei vaikų choras „Čiulkinėlis“. Mokinius koncertui parengė mokytojai: E. Čepulienė, R. Dievinas, V. Gricius, M. Voronovienė, D. Savickienė, D. Jankuvienė, G. Jankus, V. Virbickas.

Koncertą žaismingai pravedė pianistė, Mokinių tarybos pirmininkė Greta Jankutė.

Fotoreportažas iš koncerto.

 

Ketvirtasis lietuvių autorių muzikos festivalis „Ant muzikos kranto“

,,Muzika – skambantis menas, garsų kalba, kuri veikia klausytojų mintis ir jausmus, verčia mąstyti ir grožėtis, guodžia ir ramina, jaudina ir džiugina“.

Puoselėdami pagarbą ir meilę lietuviškai muzikai, tradicijoms, liaudies dainų melodijoms, Ventos muzikos mokykla kovo 16 dieną surengė ketvirtąjį lietuviškos muzikos festivalį „Ant muzikos kranto“, kuriame dalyvavo Joniškio Algimanto Raudonikio, Kuršėnų meno mokyklų, Naujosios Akmenės, Akmenės, Ventos muzikos mokyklų, Kelmės r. Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus mokiniai ir mokytojai. Festivalio dalyviai įvairiausiais instrumentais ir jaunųjų atlikėjų balsais atskleidė plačią lietuvių muzikos panoramą. Programoje skambėjo kompozitorių S. Šiaučiulio, S. Žentelio, V. Bagdono, B. Balakauskienės, L. Rimkuvienės, B. Dvariono, J. Naujalio, L. Povilaičio, V. L. Lopo ir kitų lietuvių kompozitorių kūriniai, kurie atspindėjo lietuvių tautos dvasią, pasižymėjo savitu lietuvių kūrybai būdingu muzikos turiniu ir išraiškinga muzikine kalba, meninėmis priemonėmis, puošmenomis bei melodiniais vingiais.

Festivalio pabaigoje mokyklos direktorė Minifreda Voronovienė padėkojo visiems dalyviams už lietuviškos muzikos sklaidą, suteiktą estetinį džiaugsmą, nuoširdų bendravimą ir bendradarbiavimą tarp meno įstaigų, o festivalyje dalyvavusiems atlikėjams, mokytojams, koncertmeisteriams, bei Ventos MM mokytojams - organizatoriams Savėlijui Batavičiui, Donvinai Savickienei, Editai Čepulienei - įteikė padėkos raštus, gėles.

 

Beveik du šimtai vaikų dainavo Lietuvai

Trečiasis vaikų ir jaunimo chorų festivalis „Dainuojam Lietuvai“ šiais metais kovo 11-ąją skambėjo Ventoje. Ventos muzikos mokyklos pedagogai, organizavę šį renginį, liko patenkinti ir dainų skambumu, ir dalyvių gausa, ir patriotiškumo dvasia. Juk dainavo ir mažieji dainorėliai, ir jau tituluoti kolektyvai.

Ventos muzikos mokyklos jaunučių choras „Čiulkinėlis“ suburtas  2013 metais, jam vadovauja  Donvina Savickienė.  Naujosios Akmenės muzikos mokyklos, Akmenės filialo jaunučių choro „Linksmučiai“ kūrybinė biografija ne ką ilgesnė. Choro vadovė Žydrūnė Kazlauskaitė. Naujosios Akmenės muzikos mokyklos jaunučių choras „Spinduliukai“, kuriam vadovauja Romena Šimkuvienė, ruošiasi Dainų šventėms Vilniuje ir Klaipėdoje.  Vaikų choras „Akmenė“ reprezentuoja Akmenės miestą ir jo muzikinę kultūrą jau 20 metų. Jis priskirtas aukščiausiai, pirmajai, chorų kategorijai ir pakviestas varžytis su geriausiais chorais konkurse Klaipėdoje. Kolektyvas dalyvavo visose  Lietuvos dainų šventėse,  daugelyje chorų festivalių  Šiauliuose ir Klaipėdoje, koncertavo Vokietijos bažnyčiose ir mokyklose. Choro vadovė Izolda Gulbinienė, chormeisterė Žydrūnė Kazlauskaitė.

Skaityti daugiau...
 

Kalėdiniai koncertai

 

Gruodžio 15 d. koncertavo mokytojų: I.Vežuko, S.Batavičiaus, S.Altukavičiaus mokiniai

Koncerto akimirkos.

Gruodžio 16 d. koncertavo mokytojų: D.Jankuvienės, G.Jankaus, V.Griciaus mokiniai.

Fotografijos iš koncerto.

Gruodžio 17 d. 17.00 val. koncertavo mokytojų: G.Bučiuvienės, V.Virbicko mokiniai.

Koncerto fotoreportažas.

Gruodžio 18 d. 17.00 val. koncertavo mokytojų: E.Čepulienės, R.Dievino, D.Savickienės mokiniai.

Koncerto nuotraukos.

Gruodžio 20 d. 13.00 val. - Suaugusiųjų ugdymo programos dalyvių koncertas Ventos bažnyčioje. Mokytojai: D.Savickienė, A.Nainytė.

Nuotraukos iš koncerto.

Gruodžio 21 d. 18.00 val - Kalėdinis koncertas mokyklos mažiesiems dainorėliams.

Fotoreportažas iš koncerto.

 

„Menų mozaika“ Ventoje vertė gėrėtis ir skatino viltis

Per 200 jaunųjų talentų trečiajame tarptautiniame jaunųjų talentų festivalyje demonstravo savo gebėjimus ir kūrybiškumą. Tradicinis renginys kaskart sužiba ne tik naujomis „žvaigždėmis“, bet ir kitais netikėtumais. Ypatingas ir šis Ventos muzikos mokyklos Jaunimo iniciatyvų ir laisvalaikio užimtumo plėtojimo projekto „Vaikas menų sintezėje“ baigiamasis akordas.

Lilija SMALAKIENĖ

Penktadienį (lapkričio 27 d.) Ventos kultūros namai buvo atiduoti jaunimui. Besirengiančius pasirodymui kai kuriuos svečius priglaudė net biblioteka. Šokių salėje savo kūrybą demonstravo dailininkai iš devynių mokyklų. Jaunieji dailininkai iš Papilės Simono Daukanto gimnazijos , Ventos socialinės globos namų, Viekšnių Vinco Deniušio, Kuršėnų meno mokyklų , Ventos, Akmenės, Naujosios Akmenės Ramučių, Šiaulių Sauliaus Sondeckio gimnazijų  ir  Naujosios Akmenės muzikos mokyklos  bei jų darbai paminėti ir koncerto metu. Ekranuose – darbų fotografijos, o mokytojos E.Čepulienės balsu - jaunųjų kūrėjų pristatymai bei jų mintys.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678SekantisPabaiga»

Puslapis 4 iš 8
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.