Pradžia Veikla Mokyklos renginiai
Mokyklos renginiai

Trečioji „Menų mozaika“

Ventos muzikos mokyklos vykdyti tęstiniai Jaunimo iniciatyvų ir laisvalaikio užimtumo plėtojimo projektai „Vaikas menų sintezėje“ sulaukė didelio atgarsio ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėje Latvijoje. Baigiamosiose projektų dalyse –  festivaliuose „Menų mozaika“ pasirodė jaunieji talentai  ne tik iš Ventos, Akmenės, Papilės, Naujosios Akmenės, Viekšnių, Mažeikių, Sedos, Šiaulių, Kuršėnų, bet ir iš kaimyninės Latvijos – Jelgavos, Aucės, Dobelės (per 200 dalyvių).

Iš dainų, šokių, instrumentinės muzikos, dailės kūrinių ir fotografijų buvo sudėliota nuostabi menų  mozaika. Pirmajame  festivalyje (2007) bene gausiausias  buvo dainininkų būrys –  Naujosios Akmenės muzikos mokyklos (A. Savčikienė), Aucės muzikos mokyklos (I. Erkškė), Jurmalos muzikos kolegijos – Agatė ir Anetė Petrauskos, Plungės rajono savivaldybės kultūros centro ,,Hello“ kolektyvas (vad. R. Urniežienė). Tų metų festivalyje gausi buvo styginių instrumentų „šeima“: griežė violončelių ansamblis iš Aucės (vad. S. Bankevica), styginių instrumentų orkestras iš Šiaulių II-osios muzikos mokyklos (vad. A. Balčiūnaitė), Kuršėnų meno mokyklos Kužių filialo gitaristų ansamblis (vad. G. Daugėla). Festivalio mozaiką spalvino muzikos instrumentų įvairovė: fleitų ansamblis iš Mažeikių muzikos mokyklos Sedos filialo (vad. I. Dvaržeckienė), Dobelės muzikos mokyklos akordeonistai (vad. G. Abolina), Naujosios Akmenės muzikos mokyklos kanklininkės (vad. L. Rimkuvienė), Aucės muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų kvintetas ,,Auce Brass“ (vad. A. E. Abolinš) ir, žinoma, gausus būrys Ventos muzikos mokyklos jaunųjų talentų. Šoko Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos pramoginių šokių kolektyvas (vad. D. Liuberskytė), Žemaičių Kalvarijos vidurinės mokyklos studijos ,,SA-JA“ šokėjai (vad. S. Jazdauskienė), Akmenės gimnazijos šiuolaikinių šokių kolektyvas ,,Akimirka“ (vad. N. Milaševičienė).

Fotografijos iš pirmosios „Menų mozaikos“

Skaityti daugiau...
 
Parašė Lilija Smalakienė   

Įvertinimai padėkomis, gėlėmis ir dovanomis

Penktadienį Ventos kultūros namuose nuskambėjo improvizuotas šiuolaikinis miuziklas. Miuziklo veiksmo aplinka – kompiuterio virtuali erdvė, o pagrindiniai personažai – muzikos garsai ir virusas, kuris  vis grasino išardyti garsų pasaulio darną. Narsiai ir išraiškingai po muzikos garsų pasaulį vedžiojo Nata Si - Dominyka Gurinaitė, o jai padėjo  muzikos mokyklos meno kolektyvai ir solistai, profesionaliai groję ir dainavę. Puikūs pasirodymai įveikė viruso piktus kėslus, tapo gražiu mokslo metų užbaigimu ir dovana mokyklos gimtadieniui.

Smagiausia muzikuoti „trijų ketvirtinių metro ritmu”,  taip sakė Ventos muzikos mokyklos direktorė M.Voronovienė, pabrėždama 34-osios absolventų laidos ypatumus. Po išraiškingos ir meniškos garsų pasaulio herojų bei jų pagalbininkų kovos su virusu ir absolventų jungtinio pasirodymo, absolventams įteikti muzikos mokyklos baigimo pažymėjimai. Net pusė jų su pagyrimu mokyklą baigė. Džiaugdamasi mokinių pasiekimais, noru tobulėti ir aktyvia koncertine veikla,  mokyklos direktorė M.Voronovienė grupei gimnazistų abiturientų įteikė muzikos mėgėjų pažymėjimus, kurie liudijo, kad mokiniai, baigę pasirinkto muzikos instrumento programą, mokėsi groti kitu instrumentu ir dalyvavo mokyklos meno kolektyvuose. Kad juos lydėtų sėkmė, klubas „Dalia“ padovanojo „sėkmės talismanus“. Dovanos ir gėlės  “užgriuvo” vaikus. Tėvai didžiavosi savo vaikais, jų pasiekimus įvertino draugai, dovanėlėmis ir gėlėmis apsikeitė mokiniai ir mokytojai. Tėveliai mokyklai padovanojo menišką skelbimų lentą. Absolventus ir pedagogus pasveikino parapijos klebonas A.Eidintas.

Skaityti daugiau...
 

Esi tik viena

Gegužės 3 dieną Ventos bažnyčioje vyko Motinos dienos minėjimas - koncertas „Esi tik viena“. Šventės minėjimas prasidėjo šv. Mišiomis už gyvas ir mirusias mamas, kurias aukojo Ventos klebonas Andrius Eidintas.

Muzikos mokyklos mokiniai ir mokytojai Mamoms dovanojo gražiausią muzikos garsų bei dainų puokštę. Koncerto metu pasirodė solistai, duetai, ansambliai, chorai, kuriuos parengė mokytojai E. Čepulienė, R. Dievinas, M. Voronovienė, V. Mikalauskienė, D. Savickienė, G.Jankus, G.Bučiuvienė. Kolektyvams akompanavo mokytojai A.Nainytė (kanklės), G. Jankus (birbynė), S.Batavičius (fortepijonas, gitara), koncertą vedė Vykinta Zeleckytė.

Koncerto akimirkos.

 

„Ant muzikos kranto - 2015“

Muzikos pasaulio vandenynas platus ir beribis. Jis mus supa nuo pat gimimo ir lydi visą gyvenimą. Muzikos vandenyno bangos mus gaivina, guodžia, ramina, jaudina džiugina. Kiekviena tauta turi ją vienijančią melodiją, su kuria pažįstama gyvenimo pergalės, prasmė, grožis, liūdesys, džiaugsmai...  Ne išimtis ir lietuvių tauta, kurią nuo neatmenamų laikų lydėjo muzika ir daina.  Dėl tos priežasties mūsų tauta dar vadinama - dainuojančia tauta.

Balandžio 15 dieną mūsų mokykloje vyko trečiasis lietuviškos muzikos festivalis „Ant muzikos kranto“, kurį organizavo mokytojai: S.Batavičius, D.Savickienė, E.Čepulienė. Pasidalinti lietuviškos dainos ir muzikos garsais susirinko rajono muzikos mokyklų, Akmenės gimnazijos mokiniai ir mokytojai. Festivalio programoje skambėjo kompozitorių Vytauto Mikalausko, Vlado Bagdono, Eduardo Pilypaičio, Balio Dvariono, Vido Ločerio, Leono Povilaičio, Petro Škimelio ir kitų lietuvių kompozitorių kūriniai.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678SekantisPabaiga»

Puslapis 5 iš 8
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.