Pradžia Veikla Mokyklos renginiai
Mokyklos renginiai
Parašė J.Smalakienė   

Muzikos tiltai tarp kartų ir žemynų.

Muzikavimas tautiniais instrumentais, mokymas groti jais, kūrinių tautiniams instrumentams kūrimas yra tiltas tarp praeities ir ateities kartų. Taip Liaudies kultūros centro sveikinime Ventos muzikos mokyklos orkestro dvidešimtmečio proga įvardinta orkestro muzikantų, vadovų, pedagogų misija. O Švietimo skyriaus vedėjas, V.Juozapavicius orkestro vadovę M. Voronoviene pavadino šių tiltų  architekte. Tai, ko vadovė su kolegomis išmokė grojančius tautiniais instrumentais vaikus, nusikelia ne tik į ateitį bet ir j užjūrius.

JUBILIEJINIS KONCERTAS. Ventos kultūros namų salė sausakimša. Ir ne veltui. Ventos muzikos mokyklos tautinių instrumentų orkestro jubiliejinis koncertas ypatingai nuotaikingas, nuoširdus, jaudinantis. Diriguojant vadovei M.Voronovienei grojo orkestras ir atskiros instrumentų grupės: kanklininkės, skudutininkai, birbynininkai. Dainavo muzikos mokyklos choras, vadovaujamas G. Bučiuvienės ir R.Dievino, solistai. Jaunatviška energija tryško nuo repo stiliumi choro ir solistų atliekamos liaudies dainos. Smagumo groti scenoje nepritrūko nė akimirkai. Dažnai skambėjo originalus mokytojo ir kompozitoriaus V.Virbicko kūriniai bei aranžuotės, mėgstamos dėl melodingumo, lyriškumo bei jaunatviško temperamento.

Skaityti daugiau...
 

Akmenės rajono muzikos mokyklų mokytojų metodinio būrelio susirinkimas.

Kovo 27 d. Ventos muzikos mokykloje įvyko Akmenės rajono muzikos mokyklų mokytojų metodinio būrelio susirinkimas.

Metodinio renginio metu paliestos akordeono muzikos aktualijos. Mokytojai diskutavo apie akordeono muzikos gyvybingumo kontekstą šiuolaikinėje edukacinėje sistemoje, akordeono koncertinio aktyvumo galimybes ir problematiką. Pranešimą skaitė mokytoja ekspertė Vaida Mikalauskienė.

Metodinės valandos metu išgirdome daug puikių akordeonu grojančių vaikų iš Akmenės rajono, taip pat ir iš Palangos Stasio Vainiūno meno mokyklos. Akordeono dalyko mokytojai: Vaida Mikalauskienė, Rima Šmigelskienė, Dalia Jankuvienė, Algimantas Milius, Silva Dumskienė, Nijolė Daukšienė turėjo galimybę pristatyti savo auklėtinius. Visi metodinio renginio dalyviai pasidžiaugė puikiu akordeono muzikos koncertu, o filmuotoje medžiagoje pamatė šio puikaus muzikos instrumento technines ir menines galimybes.

Fotografijos iš renginio
 

Graži mūsų šeimynėlė

Ventos muzikos mokykloje vis dar nerimsta pavasarinių koncertų šurmulys. Gegužės 13-osios pavakary  į salę rinkosi ne tik mokytojai, vaikai, bet ir tėveliai. Mokytojos Rimos Šmigelskienės iniciatyva surengta Šeimos dienai skirta šventė „Graži mūsų šeimynėlė“.

Stilizuotoje gryčioje šeimininkavo Močiutė ( D. Baranauskienė), Diedukas (V. Virbickas), Anūkėlė (G. Jankutė). Jie kvietė į sceną visus muzikuojančius anūkėlius....Koncertavo sesutės ir broliukai: Laura ir Dženeta Sruogytės, Akvilė ir Gabija Slūgytės (mokytoja  A. Nainytė), Monika ir Aurika Žukauskaitės, Greta ir Saimonas Statkai (mokytoja R.Šmigelskienė),  pusbroliai Aurimas ir Gražvydas Vaišvilos (mokytojas V. Gricius), gausi Džiazo grupė „Jazz friends“ (mokytojas I. Vežuks), Greta ir Gintarė Jankutės, Simona ir Ignas Stravinskai, jiems talkino Renata Rimkutė, Indrė Levanaitė, Vykinta Zeleckytė. Nuotaikingai pasirodė gausi Lekšaičių šeimynėlė, tai Kornelija, Vygantė  ir mažausias broliukas Minijus (mokyt.V. Virbickas, R. Dievinas). Koncertą užbaigė Šmigelskių šeimyna - dukra  Kornelija, tėtis Regvaldas, mama Rima.

Skaityti daugiau...
 

VentaJazzKovo 18 d. mokykloje nušurmuliavo devintasis „Venta JAZZ 2011“ festivalis. Jame dalyvavo per 80 džiazo muzikos jaunųjų atlikėjų. Festivalio idėjos autorius Imants Vežuks muzikantus sukvietė iš įvairių Lietuvos ir Latvijos muzikos mokyklų: Mara Katarska (vokalas) (Ryga), ansamblis „Jazzy, boys“, vad. U.Muzikants (Auce), violončelių ansamblis, vad. S.Bankevica (Auce), Šiaulių 2-osios muzikos mokyklos smuikininkų ansamblis (vad. A.Balčiūnaitė), gitaristai - Mantas Kliopkinas, Kęstutis Lauruša, Marius Slovikas (vad. R.Gaubas), Mažeikių muzikos mokyklos saksofonistų ansamblis „Saksofonija“ (vad. A.Jestromskis), pianistai - Kristina Ramaškaitė, Roberta Vaitelavičiūtė, Tomas Šopa (vad. D.Pocienė), Naujosios Akmenės muzikos mokyklos vokalinis ansamblis (vad. M.Girskienė), smuikininkų ansamblis (vad. D.Vanagienė), akordeonininkų duetas - Aurimas Šiurkus ir Ramūnas Kontrimas (vad. R.Šmigelskienė).

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678SekantisPabaiga»

Puslapis 8 iš 8
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.