Pradžia Veikla Mokyklos renginiai
Mokyklos renginiai

„Iš pūgų, iš speigų kelkis muzika vaikų!“

Kalėdų metas pripildytas gerumo, tikros meilės, spinduliuojančios šviesos, vilties ir tikėjimo žmogaus gerumu ir geresniu pasauliu.

Kiekvienais metais gruodžio mėnesį visi mokyklos mokytojai su savo mokiniais ruošia kalėdinius koncertus, kurių tikslas – atnešti muzikos stebuklą ir šventų Kalėdų džiaugsmą į klausytojų širdis. Koncertuose kuriama kalėdinė nuotaika, su malonumu laukiami mokinių tėveliai, giminaičiai ir draugai. Tai kartu ir mokinių įvertinimas už pirmąjį mokslo metų pusmetį. Dažnam pirmosios klasės mokiniui kalėdinis koncertas – tai pirmasis išėjimas į sceną, todėl vaikus ypač palaiko klausytojų auditorija. Vyresniųjų klasių mokiniams šis koncertas – tai pažangos nuo praeitų mokslo metų rodiklis. Mokytojai, tėvai ir mokiniai visada būna nusiteikę šventiškai, vyrauja bendra palaikymo atmosfera.

Skaityti daugiau...
 

Projektas „Gimę mes Lietuvoj“  įvykdytas!

Ventos muzikos mokyklos Mokinių taryba  įvykdė  savivaldybės finansuojamą Jaunimo iniciatyvų ir laisvalaikio užimtumo programos projektą ,,Gimę mes Lietuvoj“, skirtą  Lietuvos Valstybės atkūrimo 100-mečiui. Šiame projekte dalyvavo neformalus Akmenės, Mažeikių, Šiaulių rajonų jaunimas, kuris vykdė plačią ir turiningą projekto veiklą. Vykdant edukacinę programą ,,Jaunimas – tautinės kultūros puoselėtojai ir tęsėjai“ - A. ir J. Juškų etninės kultūros muziejuje Vilkijoje, adventinėse vakaronėse Mažeikiuose, Akmenės krašto muziejuje buvo plėtojamas liaudies kūrybos grožio suvokimas, tradicijų puoselėjimas, nutiesiamas tiltas tarp praeities ir dabarties.

Skaityti daugiau...
 

Kompozitorius Vitalijus Neugasimovas Ventoje

Gegužės 26d. Ventos muzikos mokykloje įvyko ypatingas seminaras tema „V.Neugasimovo fortepijoninė kūryba vaikams“ (lektoriai – pats kompozitorius V.Neugasimovas ir mokytojas – metodininkas I. Vežuks), kuriame dalyvavo Mažeikių ir Akmenės rajono muzikos mokyklų pedagogai. Seminaro 1-oji dalis – mokytojo I. Vežuko klasės mokinių koncertas, kuriame skambėjo tik kompozitoriaus V.Neugasimovo kūriniai: pjesės solo ir fortepijoniniam duetui (nuskambėjo 19 kūrinių). Kompozitorius pristatė visus kūrinius, pasakodamas šių kūrinių atsiradimo istoriją, komentavo pavadinimų prasmę ir idėjas.

Skaityti daugiau...
 

VI-asis lietuviškos muzikos festivalis „Ant muzikos kranto“

Puoselėdami pagarbą ir meilę lietuviškai muzikai, tradicijoms, propaguodama lietuvių kompozitorių kūrybą, bei minėdama Lietuvos atkūrimo šimtmetį, kovo 30 dieną Ventos muzikos mokykla surengė šeštąjį regioninį lietuviškos muzikos festivalį „Ant muzikos kranto“. Pasidalinti lietuviškos dainos ir muzikos garsais susirinko Šiaulių r. Kuršėnų meno mokyklos, Kelmės r. Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus, N.Akmenės, Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklų mokiniai ir mokytojai. Festivalio programoje skambėjo lietuvių kompozitorių instrumentiniai ir vokaliniai kūriniai.

Klausytojai galėjo pasidžiaugti įvairiausiais instrumentais ir jaunųjų atlikėjų balsais atliekama lietuvių kompozitorių kūryba.

Festivalio pabaigoje mokytoja Dalia Jankuvienė tarė padėkos žodį festivalio organizatoriui Savėlijui Batavičiui, bei visiems dalyvavusiems atlikėjams, koncertmeisteriams, mokytojams už ugdytinių parengimą, lietuviškos muzikos sklaidą.

Koncerto nuotraukos.

 
Parašė Lilija SMALAKIENĖ   

Ketvirtoji  talentų ,,Menų mozaika“

„Menų mozaika“ kaskart  profesionalesnė...

Kas antrus metus Ventos muzikos mokyklos iniciatyva rengiamas jaunimo festivalis „Menų mozaika“ suburia jaunuosius atlikėjus: grojančius, dainuojančius, šokančius, taip pat  piešiančius, tapančius ar fotografuojančius jaunuosius kūrėjus. Kaskart festivalio dalyvių geografija plečiasi ir net peržengė šalies sienas.  Ir šį kartą  daugiau nei du šimtus dalyvių  sujungė „Menų mozaikos“ idėja.

Kai esi festivalio gerbėjas ir  ištikimas žiūrovas, žinai, ko tikėtis, bet pastebi ir pokyčius.  Juk smalsu, kaip per porą metų išaugo jaunosios „žvaigždės“, smalsu, ką naujo sugalvojo organizatoriai. Praėjusį penktadienį Ventos kultūros namai vėl  šurmuliavo.  Buvo daug žmonių, visuose kampuose skambėjo įvairiausi garsai,  atlikėjai derino instrumentus ir rengėsi pasirodymui. Žiūrovai sukinėjosi tarp eksponuojamų jaunųjų menininkų darbų.  Mažeikių rajono Balėnų pagrindinės, Platelių meno, Viekšnių Vinco Deniušio  meno, Naujosios Akmenės muzikos mokyklų, Žemaičių Kalvarijos Motiejaus Valančiaus, Papilės Simono Daukanto, Ventos,  Akmenės ir Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijų jaunieji kūrėjai  festivalyje rodė tapybos, grafikos, fotografijos, įvairia technika atliktų darbų, karpinių ir net  animacinį filmą. Tai atskleidė ne tik jų gebėjimus, kūrybiškumą, bet ir ieškojimus, drąsą ir savitą požiūrį.

Skaityti daugiau...
 
«PradžiaAnkstesnis12345678SekantisPabaiga»

Puslapis 2 iš 8
Visos teisės saugomos © 2024 Akmenės rajono Ventos muzikos mokykla.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.